Суспільство

ДСП проти акрилового каменю

Ще не так давно плити ДСП були одним із найпоширеніших матеріалів для виготовлення меблів, однак в останні роки в дизайні інтер’єру почав активно використовуватися акриловий камінь, який має низку переваг. Якщо ви не можете визначитися, який матеріал підходить вам більше, пропонуємо ознайомитися з їхніми порівняльними характеристиками.

Недоліки й переваги ДСП

ДСП – це плити з висушеної дерев’яної стружки, скріпленої за допомогою синтетичних смол.

У процесі виготовлення плит використовують формальдегідні смоли, небезпечні для здоров’я людини. Плити ДСП є нестійкими до високих температур, вони легко спалахують, швидко вигорають під сонячними променями, легко забруднюються будь-якими напоями й харчовими продуктами, а в разі регулярного контакту з водою псуються протягом року. Якщо на плиту потрапить важкий предмет, на ній залишиться слід, який неможливо буде усунути.

Єдина перевага ДСП – бюджетна вартість матеріалу. Служать меблі з ДСП від 3-х до 8-ми років за умови дбайливої експлуатації.

Переваги й недоліки акрилового каменю

Акриловий камінь складається з акрилової смоли, мінерального наповнювача й харчових натуральних барвників. Це екологічно чистий матеріал, він є нешкідливим для людини.

Однорідна конструкція й повна відсутність пор і мікротріщин в акриловому камені забезпечують високу гігієнічність і стійкість до будь-яких забруднень, а також грибка. Цей матеріал на 100% стійкий до вологи, а також добре переносить механічні навантаження. Саме завдяки цим характеристикам матеріалу такі популярні мийки з акрилового каменю.

Випадкові невеликі подряпини на поверхні виробу зі штучного каменю легко можна видалити за допомогою полірування, а будь-які плями прибрати вологою губкою. Термін служби стільниць зі штучного каменю становить 10-15 років, а  вартість матеріалу не дуже сильно відрізняється від вартості якісного ДСП.

Очевидно, що камінь для стільниць і мийок підходить набагато більше, аніж плити ДСП. Попри вищу вартість, цей матеріал є надійнішим, тож виготовлені з нього меблі й предмети декору протягом багатьох років тішитимуть око бездоганним зовнішнім виглядом.

Компанія TRANSSTONE, ключовий постачальник в Україну якісних інтер’єрних матеріалів відомих світових виробників, пропонує широкий вибір дизайнерської плитки з акрилового та кварцевого каменів, а також керамогранітні й HPL-плити. Компанія співпрацює з дизайнерами й обробниками каменю. Перейдіть на сайт TRANSSTONE, щоб ознайомитися з презентаціями, візуалізувати матеріал в інтер’єрі й замовити потрібні дизайнерські плитки для свого проєкту.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button