Суспільство

Депутати Чернігівської облради підтримали поліпшення соціального забезпечення учасників АТО/ООС

*Актуально

Депутати обласної фракції «Наш край» підтримали поліпшення соціального забезпечення учасників АТО/ООС. Як повідомила керівник фракції «Наш край» Ольга Чередник, відповідне рішення схвалене під час чергової сесії обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати в президенти мають провести теледебати – депутат облради

На засіданні сесії депутати внесли зміни до Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, Операції об’єднаних сил, членів їхніх сімей, бійців-добровольців у Чернігівській області на 2019-2023 роки. Ольга Чередник зауважила, що основна зміна – збільшення суми матеріальної допомоги батькам і матерям загиблих в АТО/ООС, яка виплачується щорічно до Дня матері і Дня батька, до 5 тис. грн. Орієнтовний обсяг фінансування програми збільшився на понад 1 млн грн. Крім того, до програми внесено результативні показники, що свідчитимуть про ефективність її виконання.

Керівник фракції «Наш край» наголосила, що в області проводиться робота щодо соціального супроводу учасників АТО/ООС, їхніх родин, сімей загиблих, водночас вона має бути більш ефективною та мати достатнє фінансування.

56806634_412029546245104_952451951855927296_n

Також сесія Чернігівської облради схвалила звернення до Президента України щодо проголошення 29 серпня Днем вшанування пам’яті загиблих захисників України. Наприкінці серпня 2014 року розпочався вихід із так званого Іловайського котла, 29 серпня українських бійців під час руху «зеленим коридором» було розстріляно. Офіційно загинули понад 360 бійців, понад 400 – поранені, 300 потрапили в полон. Громадська організація «Єдина родина Чернігівщини» запропонувала зробити 29 серпня Днем вшанування пам’яті захисників України. Облрада ініціативу підтримала.

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button