Суспільство

Депутати Чернігівської райради підтримали батьків, які відстоюють збереження школи на Куликівщині

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» Чернігівської районної ради підтримали запит колеги щодо правомірності дій Куликівської селищної ради під час закриття Дроздівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів.

Батьки обурені квітневим рішенням селищної ради про ліквідацію навчального закладу, оскільки не було дотримано процедури обговорень із педагогами, батьками, представниками громадськості, а рішення селищної ради не було оприлюднене заздалегідь, як того вимагає чинне законодавство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія «Наш край» на Чернігівщині зміцнює свою структуру

«Громада не розуміє, чи розрахована потужність Куликівського закладу загальної середньої освіти на додаткову кількість учнів у межах 50 осіб, чи створені належні умови підвезення, оскільки учнів першого класу – 12 осіб, але нових «шкільних» автобусів не придбано», – вказується у зверненні батьків. Вони переконані, що Дроздівську школу доцільно зберегти.

Керівник фракції «Наш край» у Чернігівській райраді Дмитро Шкильов увійшов до складу робочої групи, що вивчатиме питання можливого збереження Дроздівської школи. На його переконання, не можна закривати школу без ґрунтовних консультацій із громадськістю і без докладного вивчення всіх питань. «Ми підтримуємо вимоги батьків і схиляємося до пошуку всіх можливостей щодо збереження цієї сільської школи», – прокоментував він.

Таку позицію підтримує і депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Юрій Музика, який взяв участь у роботі сесії райради. Він наголосив, що політична сила відстоює принцип якісної освіти в сільській місцевості та збереження всіх навчальних закладів, які можливо зберегти, щоб забезпечити рівний доступ дітей до загальної середньої освіти.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button