Суспільство

Депутати облради наголошують на незаконній оренді КП «Ліки України»

*Актуально

Депутати Чернігівської обласної ради від політичної партії «Наш край» наголошують на необхідності дотримання законності діяльності виконавчих органів Чернігівської обласної ради та окремих посадових осіб (йдеться про КП «Ліки України») і закликають не маніпулювати думкою громадськості, використовуючи колектив навіть іншого підприємства. Про це повідомила керівник фракції «Наш край» в облраді Ольга Чередник.

За її словами, від уповноважених представників ТОВ «Ліки України» надійшов лист до керівника Чернігівської облради щодо дотримання соціальних гарантій працівників підприємства і проханням «припинити відверті наклепи депутатів обласної ради».

«По-перше, ми заявили про порушення матеріальних прав громади, а не трудового колективу, тим паче не комунального підприємства. По-друге, ніхто не оскаржує рішення про створення цього підприємства, і це добре, коли трудові права працівників не порушують, але «Наш край» наголошує на незаконності дій керівника управління комунального майна облради Андрія Буніна щодо передачі комунального майна в оренду. Тому має місце відверте маніпулювання громадською думкою», — підкреслила Ольга Чередник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал триває: Бунін розіслав депутатам дивні листи про КП «Ліки України»

На її думку, щоб відволікти увагу громадськості від зловживань під час передачі комунального підприємства в оренду і з’являться «такі листи» з проханням «втихомирити» депутатів.

Як повідомлялося раніше, у лютому за ініціативою «Нашого краю» група депутатів обласної ради оскаржила у суді два рішення облради 2018 року, що стосуються змін положення управління комунального майна облради. Ці рішення дозволили одноосібно начальнику управління комунального майна Андрію Буніну передати в оренду прибуткове комунальне підприємство «Ліки України». Депутати облради розцінюють дії Андрія Буніна незаконними.

Довідка: комунальне підприємство «Ліки України» створене у 1999 році при Чернігівській обласній раді. На сьогодні мережа має підрозділи у майже всіх районах області і зараз налічує 52 аптеки, 61 аптечний пункт та аптечний склад. Загалом – 114 закладів.

Ще статті по темі

Back to top button