Суспільство

Депутати облради виступають за продуману приватизацію комунального майна

*Актуально

Фракція «Наш край» у Чернігівській обласній раді виступає за продуману приватизацію комунального майна. Про це повідомила керівниця фракції «Наш край» в облраді Ольга Чередник, яка взяла участь у дискусійній програмі на телеканалі «UA:Чернігів».

За її словами, питання затвердження переліку об’єктів комунальної власності, поданих на приватизацію, викликало дискусію в сесійній залі через те, що не обговорювалося завчасно і не вивчалося депутатами, а відтак, не було достатньо підготовленим. Депутати буквально за дві години до сесії отримали перелік із кількох десятків об’єктів, виставлених на приватизацію.

«Фактично і фізично за такий короткий час опрацювати це рішення неможливо. Депутати отримали рішення в день сесії, і навіть його не читали. Це питання більш господарське, а тому краще його розглядати на черговій сесії обласної ради», – пояснила Ольга Чередник.

Саме тому депутати від «Нашого краю» під час позачергової сесії облради виступили за зняття з розгляду питання про затвердження Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, що підлягають приватизації. Як зазначила Ольга Чередник, це питання потребує більш детального вивчення і виважених підходів.

Вона наголосила, що неприпустимо, коли проєкт рішення виноситься на розгляд депутатів у сесійну залу без попередніх обговорень. Тим паче, що за два тижні має бути чергова сесія обласної ради. Тому цей проєкт рішення зняли з розгляду.

Серед об’єктів, які пропонувалися до приватизації на сесії обласної ради 2 грудня, є приміщення Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні на вул. Мазепи, 3, готель «Придеснянський», кілька дитячих таборів, а також 60 інших об’єктів нерухомості (усі аптеки комунального підприємства «Ліки України»). «Наш край» не проти приватизації, є об’єкти, які треба приватизувати, а є об’єкти, що мають соціальну складову, і їх приватизовувати не слід. Тому варто обговорювати і без поспіху вивчати питання», – впевнена Ольга Чередник.

Вона акцентувала, що проєкт рішення пропонував затвердити перелік об’єктів на приватизацію, однак він не містив інформації про необхідність вивчення кожного об’єкта та публічного обговорення переваг і ризиків його приватизації.

Також Ольга Чередник наголосила, що для «Нашого краю» це питання позбавлене політичної складової, адже немає жодного керівника комунального підприємства облради, який представляв би цю політичну силу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button