Суспільство

Депутати попросили в Гройсмана і Парубія грошей для чернігівських медиків

Підвищити оплату праці працівникам системи екстреної медичної допомоги, збільшити медичну субвенцію Державного бюджету України на 2018 рік і не знищувати екстрену медичну допомогу – про це депутати Чернігівської міської ради попросили у зверненні до Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів.

«Ми, депутати Чернігівської міської ради, усвідомлюючи особливу відповідальність щодо здійснення ефективних змін у всіх ланках медичної допомоги, не можемо осторонь спостерігати за загрозливою ситуацією навколо функціонування екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у 2018 році, що стосується і членів нашої територіальної громади, – йдеться, зокрема, у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська міськрада знову каламутить воду в справі 10 школи: батьки обурені

– Сьогодні спостерігаємо ситуацію, коли лікар-інтерн, випускниця медичного коледжу та простий робітник (двірник, сторож, прибиральник тощо) отримують практично однакову заробітну плату, тобто мінімальну. «Зрівняйлівка» оплати праці не лише принижує гідність кваліфікованих лікарів системи ЕМД, але й є загрожує знищенням системи ЕМД загалом».

За звернення на 30-й сесії міської ради проголосували 25 депутатів.

Ще статті по темі

Back to top button