Суспільство

Депутати вчилися ефективно витрачати бюджетні кошти (Фото)

У Чернігові в рамках проекту «Школа партії» пройшов навчальний семінар для депутатів та активістів «Нашого краю». Захід зібрав досвідчених депутатів із Козелецького, Городнянського, Чернігівського, Куликівського та Ріпкинського районів і міста Чернігова. Долучилася до участі в семінарі керівник фракції «Наш край» в обласній раді Ольга Чередник.

Тренером семінару виступила Ольга Омельчук, яка свого часу була міським головою Нетішина на Хмельниччині, стажувалася за кордоном, має високу теоретичну і практичну підготовку. Вона наголосила, що для депутатів рад – від сільської до обласної – особливо важливо мати знання щодо бюджетного процесу.

«Депутат, який не лінується, постійно навчається, завжди може відстоювати свою думку при формуванні бюджету», – зазначила вона.

Під час практичних завдань депутати й активісти мали змогу відпрацювати практичні навички підготовки реальних проектів, що можуть бути включені на фінансування з місцевого бюджету. Зважаючи на зворотній зв’язок, учасники оцінили проведення семінарів на високому рівні, а порушені питання назвали надзвичайно актуальними та необхідними в практичній діяльності депутатів.

Учасники про семінар:

Наталія Хольченкова та Вікторія Овчаренко, депутати Чернігівської міської ради

Ми обрані до міської ради вперше, тому теоретичні знання дуже потрібні. Корисне навчання, варто також відзначити високий рівень лектора.

Віталій Довбах, депутат Новозаводської районної у Чернігові ради

Повинен сказати, що семінар корисний і для депутатів, і для їхніх помічників. Варто продовжувати навчання, щоб запропоновані для бюджетного фінансування проекти були підготовлені належним чином.

Михайло Бодяк, депутат Сновської районної ради

Особливо корисні практичні заняття в рамках семінару. Будемо з колегами думати про проект, який можна було б подати на фінансування з районного бюджету, аби покращити життя мешканців Сновська.

Прес-служба Чернігівської облорганізації політичної партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button