Суспільство

Депутати виступили проти підвищення ціни на газ для населення

*Актуально

Фракція «Наш край» у Чернігівській обласній раді проголосувала проти підвищення вартості газу для потреб населення. Відповідне рішення схвалене сьогодні під час чергової сесії обласної ради, і це стало черговим кроком послідовної боротьби політичної сили проти зростання вартості газу.

«Наш край» послідовно відстоює права українців, чернігівців, і ми наголошуємо на необхідності збільшення видобутку українського газу, а не підвищення його вартості для людей», – прокоментувала рішення облради депутат від «Нашого краю» Лариса Осадчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові «Наш край» розробив програму боротьби з онкозахворюваннями

Депутати схвалили звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про недопущення підвищення ціни на газ для потреб населення.

У зверненні, зокрема, йдеться про необхідність уникнення непростої ситуації в суспільстві з черговим підвищення ціни на газ. З огляду на високе соціальне напруження в суспільстві з цього питання, депутати облради просять Президента України як Гаранта додержання Конституції та законів України, Кабінету Міністрів України, ВРУ та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України, не допустити чергового підвищення ціни на природний газ для потреб населення. Також озвучена вимога переглянути підходи в питанні ціноутворення тарифів на природний газ для населення щодо встановлення справедливої економічно обґрунтованої ціни. Крім того, депутати вважають за необхідне розпочати реформи у сфері енергетики та газовидобувної галузі, що були б спрямовані на розвиток економіки країни та її енергетичної незалежності.

Як повідомлялося раніше, «Наш край» у липні організував кампанію проти підвищення ціни на газ, за підсумками якої зібрано понад 1 млн підписів, на Чернігівщині – 25 тис.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button