Суспільство

Солодощі, ляльки чи розвиваючі ігри: як обрати подарунок для дитини

Цикл новорічно-різдвяних свят триватиме аж до Хрещення Господнього, тобто 19 січня. Тож приймати і дарувати новорічні подарунки можна ще майже місяць. Звісно, на сюрпризи найбільше очікують малюки. Тож дорослі, обираючи подарунок дитині часто вагаються перш ніж зробити вибір.

За словами психологів  обираючи подарунок насамперед потрібно враховувати вікові та індивідуальні особливості дитини. До того ж, сюрпризному моменту — врученню заслуженого подарунка треба відвести урочисту хвилинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники ЗНО з найвищим результатом отримуватимуть премії

«Добре, аби дарунок був бажаним і такого розміру, щоб дитина самостійно могла тримати його в руках. Неприхований природній подив дитинки дуже важливий для її особистісного розвитку. Якщо подарунки вручають у дитячому колективі, наприклад, у дитсадку, то важливо, щоб для всіх діток вони були однакові. Хоча допускаються окремі подарунки для хлопчиків і дівчаток. Також подарунок має відповідати віку, інтересам і захопленням дитини. До того ж, важливо пам’ятати, що останнім часом дедалі частіше, через стан здоров’я, не всім малюкам можна солодке», – зазначає Юлія Примак, кандидат психологічних наук, доцент.

Також фахівець розповіла, що дітей важливо навчити, що подарунки приємно не тільки отримувати, а й дарувати самому.

 

Ще статті по темі

Back to top button