Суспільство

Депутати занепокоєні тенденціями порушення законності в Чернігівській облраді

*Актуально

Депутати політичної партії «Наш край», обрані до Чернігівської обласної ради, занепокоєні відсутністю розпорядження про скликання другої сесії облради, під час якої має розглядатися бюджет області на 2021 рік та інші важливі питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді

Як повідомив керівник Чернігівської обласної організації політичної партії «Наш край», депутат обласної ради Сергій Баришовець, згідно з регламентом облради, сесія скликається за 10 днів до засідання, щоб був час для оприлюднення та вивчення проєктів рішень, а до кінця року залишається не так і багато робочих днів. До того ж питання на розгляд пропонуються за 15 днів.

«Сьогодні вже 17 грудня, а розпорядження про скликання чергового сесійного засідання Чернігівської облради наразі немає. Викликає занепокоєння, що область може увійти в новий рік без затвердженого бюджету, хоча державний бюджет схвалено вчасно. Перша сесія супроводжувалася численними порушеннями чинного законодавства та регламенту облради, однак варто переходити до планової роботи, законної діяльності, прийняття важливих для розвитку Чернігівщини і жителів регіону рішень», – прокоментували в «Нашому краї».

Довідка: Регламент Чернігівської обласної ради 8-го скликання поки що не затверджено, тому чинним залишається регламент облради попереднього скликання. Відповідно до ст. 19 регламенту Чернігівської облради, повідомлення про скликання сесії ради із зазначенням часу скликання, місця проведення сесії та основних питань, внесених на розгляд ради, доводиться до відома депутатів і населення шляхом висвітлення на офіційному вебсайті обласної ради, або по обласному радіо, телебаченню чи в газеті «Деснянська правда» не пізніше як за 10 днів до сесії. Водночас, згідно зі ст. 23 регламенту, на сесію виносяться питання, подані не пізніше ніж за 15 днів до сесії. Питання, подані пізніше цього терміну, вносяться на наступну сесію. Закон України «Про доступ до публічної інформації» передбачає, що проєкти рішень органу місцевого самоврядування мають бути оприлюднені не пізніше ніж за 10 робочих днів до їхнього розгляду з метою ухвалення.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button