Політика

Заява фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді

У Чернігівській обласній раді відбуваються маніпулятивні голосування та порушення законів України. Це ставить під питання легітимність обрання голови облради.

Сьогодні під час засідання першої сесії Чернігівської обласної ради для обрання голови і заступників голови обласної ради було створено лічильну комісію у складі 8 депутатів – представників усіх політичних сил, обраних до обласної ради. Це рішення підтримали присутні в залі 63 депутати обласної ради. Лічильна комісія зібралася на підготовче засідання для прийняття рішень щодо порядку таємного голосування, способу, місця, форми бюлетеня.

У цей час з’явилася інформація, що приміщення обласної ради заміновано. У зв’язку з цим лічильна комісія схвалила рішення перенести процедуру таємного голосування з виборів голови Чернігівської обласної ради та заступників голови облради на 9 грудня. Про це було складено відповідний протокол, який підписали голова, секретар і троє членів комісії. Представники партій «Рідний дім», «Слуга народу» та Радикальної партії залишили засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обирати голову облради Чернігівщини та заступників будуть 9 грудня

Після цього головуючий у президії Олександр Атрощенко заявив про припинення повноважень лічильної комісії та обрання нової лічильної комісії у складі лише представників партій «Рідний дім», «Слуга народу» та Радикальної партії. За це рішення проголосували представники перелічених фракцій. Решту 30 депутатів не повідомили про продовження засідання сесії обласної ради.

«Наш край» заявляє, що створення ще однієї лічильної комісії ставить під сумнів легітимність рішень обласної ради, зокрема з обрання голови обласної ради. Адже не виключено, що рішення, які ухвалюються з порушенням закону, будуть оскаржуватися у судовому порядку. Закликаємо колег-депутатів провести додаткові консультації та діяти законно і виключно в межах повноважень депутатів обласної ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button