Суспільство

Деревоподібні півонії та духмяний бузок розквітли в саду музею-заповідника Михайла Коцюбинського

Весну недарма називають найпрекраснішою порою року, адже це час, коли пробуджується природа і довкола все квітне. Традиційною оазою цвітіння в Чернігові є Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського. ЧЕЛАЙН не так давно розповідав про цвітіння тюльпанів у саду. Нині вони передали естафету іншим прекрасним весняним квітам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Період цвітіння тюльпанів розпочався в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського (Фото)

«Нещодавно розквітла деревоподібна півонія. У нашому садку маємо кущі трьох видів: білі, рожеві та бордові. Ця квітка має неабиякий аромат, що приваблює до себе бджіл. Період цвітіння деревовидної півонії недовгий, тож запрошуємо завітати до нашого музею, аби помилуватися красою цієї квітки та зробити незабутні фото.

Окрім деревоподібної півонії, зараз у нас пишно квітне ще й бузок. Трохи пізніше очікуємо цвітіння півників і звичайних півоній. Також наші гості можуть побачити в садку й агави – рослини, які дуже зацікавили Михайла Коцюбинського під час перебування на Капрі. Ці рослини він описав у своєму оповіданні «На острові», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Марія Коробко, вчений секретар музею.

Ірина Осташко

Фото – Марія Коробко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button