Суспільство

Період цвітіння тюльпанів розпочався в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського (Фото)

Весну недарма називають найпрекраснішою порою року, адже це час, коли пробуджується природа і довкола все квітне. Традиційною оазою цвітіння в Чернігові є Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського.  

Зокрема нині в цьому закладі – період цвітіння тюльпанів.

«Здається, що весь сад пломеніє червоним! А придивившись, можна побачити й інші кольори: рожеві, бордові, жовті квіти теж прикрашають садок. Завдяки тому, що погода стала трохи прохолоднішою, квіти радуватимуть гостей ще не один день.

Також у нас зараз квітне арабіс, форзиція, примули, стокротки, мускарики… І це ще не весь перелік!

Тому запрошуємо всіх завітати до нашого музею, відвідати будинок класика української літератури, прогулятися його садом, вдихнути аромати весни та помилуватися цвітінням весняних квітів», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Марія Коробко, вчений секретар музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці влітку будуть із гарячою водою

Вона також пояснила, що оскільки тюльпан – доволі красива квітка, то не дивно, що про неї складено багато легенд. Так, у Персії вважали, що червоний тюльпан виріс на місці, де загинув принц Фархад, стрибнувши зі скелі в прірву. Зробив він це через те, що повірив у чутки про смерть своєї коханої Ширін. Через це червоний тюльпан вважають символом пристрасної любові.

Що ж стосується жовтого тюльпана, то люди здавана вірили, що в ньому сховалося щастя, та відкрити квітку, щоб дістатися цього щастя, зможе тільки людина з чистим серцем. І вдалося це зробити лише маленькому хлопчику, щира усмішка та сміх якого зруйнували чари. Відтоді жовтий тюльпан вважають символом радості й оптимізму.

«Невдовзі тюльпани передадуть свою естафету цвітіння іншим квітам: розквітне бузок, декоративна айва, магонія падуболиста, а трошки пізніше – і деревоподібна півонія наповнить сад своїм ніжним ароматом! Тож приходьте – в нас завжди є на що подивитися!» – запевнила Марія Коробко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Марія Коробко

Ще статті по темі

Back to top button