Суспільство

Держприкордонслужба запроваджує додаткові обмеження у Сумській та Чернігівській областях через обстріл

Державна прикордонна служба запроваджує додаткові режимні обмеження у прикордонних районах у Сумській та Чернігівській областях через обстріли з території Росії, зокрема громадянам заборонено наближатися до кордону ближче, ніж на 1 км вдень та на 20 км уночі. Про це речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко сказав в ефірі національного телемарафону.

«Кожна охорона державного кордону вводить додаткові режимні обмеження. Це вже зроблено по Сумській області і зараз документується по Чернігівській області, коли громадянам заборонено перебувати біля кордону на території місцевості близько 1 км, крім населених пунктів. На території прикордонних контрольованих районів до 20 км буде заборонено переміщення в нічний час, перебувати в лісосмузі або з метою відпочинку, здійснювати будь-які роботи, окрім низки підприємств за попереднім погодженням із прикордонниками», — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти продовжують обстрілювати Чернігівщину

Демченко зазначив, що у Київській, Чернігівській, Сумській областях після того, як українська армія прогнала ворога, розпочалася робота з відновлення контролю за кордоном, підрозділи Держприкордонслужби вийшли на всі напрямки по всій ділянці кордону – 1 200 км.

При цьому спікер наголосив, що класичної охорони кордону зараз немає, коли контроль та патрулювання відбувається по всій лінії кордону, оскільки залишається небезпека мінування місцевості та продовжуються обстріли української території з території Росії, зокрема у Сумській та Чернігівській областях.

Так за його словами, 28 квітня по Чернігівській області було зафіксовано 3 таких обстрілу, що наражає на небезпеку не тільки прикордонників, а й громадян, які переміщуються в прикордонній області.

Нагадаємо, 28 квітня Держприкордонслужба повідомила, що російські військові обстріляли українську територію біля пункту пропуску «Сеньківка» у Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Українські новини

Ще статті по темі

Back to top button