Суспільство

Держпродспоживслужба в Чернігівській області підбила підсумки роботи за минулий рік

Про виклики, перед якими постали фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області в 2020 році, та завдання, які вони ставлять перед собою на 2021 рік, йшлося на брифінгу 11 березня. Про роботу служби розповів начальник ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

За його словами, минулого року виконали значний обсяг робіт із забезпечення епізоотичного благополуччя, безпечності харчових продуктів, контролю за дотриманням санітарного законодавства, державного регулювання цін, карантину та захисту рослин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині Держпродспоживслужба «забракувала» електричний клейовий пістолет

Протягом року постійно здійснювалися заходи контролю харчування дітей, впровадження НАССР у закладах освіти, а також проводилася роз’яснювальна робота з жителями населених пунктів області, зокрема в сільській місцевості.

«Торік одним із найважливіших напрямів роботи стали профілактичні та протиепідемічні заходи із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. З перших днів карантину (з 12 березня 2020 року) Держпродспоживслужба  спільно з Нацполіцією та органами місцевого самоврядування здійснила 26 479 перевірок, за підсумками яких складено 158 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею  44 -3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей», – розповів Юрій Павлішен і наголосив, що основними пріоритетами діяльності служби й надалі залишатимуться забезпечення епідемічного, епізоотичного, фітосанітарного благополуччя області та захист прав споживачів.

Також пріоритетні завдання Держпродспоживслужби на наступний рік – подальше сприяння розвитку експорту української продукції та запобігання потраплянню на внутрішній ринок області небезпечного фальсифікату. З метою стабілізації цін на товари, що мають суттєву соціальну значущість, і на товари протиепідемічного призначення проводитимуть контроль за роздрібними цінами.

Фахівці продовжать контроль за якістю та безпекою харчування в закладах освіти області. Крім того, служба здійснюватиме профілактичні заходи задля недопущення отруєння бджіл.

Докладніше про звіт роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області – у презентації.

Загрузчик Загрузка...
Логотип EAD Слишком долго?
Перезагрузка Перезагрузить документ
| Открыть Открыть в новой вкладке

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button