Суспільство

Деснянська громада купила новий шкільний автобус

Новий шкільний автобус прибув до Деснянської громади.

Про це повідомив голова Юрій Осташевський на своїй сторінці у Фейсбуці.

«На кінець 2020 року залишок освітньої субвенції склав 2 586 900.00 грн (з них 1 394 700.00 грн – залишок на кінець 2019 року). Кошти залишку освітньої субвенції можна використовувати на оплату праці педпрацівників та на оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти. В нашій Громаді існує нагальна потреба в довозі учнів до шкіл.

12 січня 2021 року на електронній системі публічних закупівель Prozorro було оголошено тендер на закупівлю шкільного автобуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові автівка збила пішохода

За результатами відкритих торгів переможцем визнано ТОВ «ЛЮМІКАР». Відповідно до пропозиції вартість шкільного автобуса становить 1 989 000.00 грн. Автобус ATAMAN D093S2 спеціально призначений для безпечного перевезення школярів до місць навчання і додому, пасажиромісткість – 28 місць для школярів та 2 місця для супроводжуючих. Новий шкільний автобус буде забезпечувати потреби Карпилівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради»,- пише він.

Зазначимо, що транспортний засіб придбаний на умовах співфінансування – 10% кошти місцевого бюджету, решта – залишки освітньої субвенції.

Після купівлі автобуса від загальної суми залишків освітньої субвенції залишилось ще 760 000 грн. На ці кошти планується встановлення системи протипожежного захисту в Деснянському НВК.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button