Суспільство

Деталі звернення Чернігівської облради до керівництва країни стосовно заборони московських церков

На минулій сесії Чернігівської обласної ради депутати проголосували за звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, Української православної церкви московського патріархату, їх структурних підрозділів і залежних від них організацій.

За звернення проголосували 33 депутати, 2 утрималося, 9 – не голосували (фізично не натискали кнопки на планшеті) і 20 депутатів були відсутні.

За словами деяких обранців, перед сесією текст звернення декілька разів змінювали, коригували і вносили правки. Чернігівські ктивісти, які не бачили кінцевого тексту документу тоді зазначали, що насправді з тексту могли прибрати деякі ключові тези. Мовляв, незрозуміло за що саме проголосували депутати.

Щоб розібратися в даному питанні – публікуємо документ (звернення), який розміщений на офіційному сайті Чернігівської обласної ради.

Як бачимо, депутати Чернігівської обласної ради звертаються до керівництва країни з двома вимогами:

  1. Від Верховної Ради України вимагають ухвалення Закону України, яким російська православна та Українська православна церква московського патріархату, їх структурні підрозділи і залежні від них організації будуть заборонені в Україні. П’ятій колоні російського агресора має бути поставлено жорсткий заслін як із забороною партій, що співробітничають з російським агресором, так і забороною співпрацюючих із ними релігійних організацій, а також притягненням до відповідальності чиновників та суддів, які їх покривають.
  2. Від Президента України, Кабінету Міністрів України, посадових осіб виконавчої влади всіх рівнів – забезпечити неухильне виконання українського законодавства щодо заборони в Україні російської православної та Української православної церкви московського патріархату, їх структурних підрозділів і залежних від них організацій, а також сприяння волевиявленню українського православ’я щодо об’єднання в єдину автокефальну помісну Православну Церкву України (ПЦУ).

Не підтримали дане звернення, тобто, утрималися від голосування: Валерій Колоша і Олена Яцкова. Не голосували: Дмитро Блауш, Ігор Вдовенко, Дмитро Іванов, Оксана Кравченко, Олександр Левицький, Наталія Осіковська, Олег Ревко, Ігор Романенко, Неоніла Шаповаленко.

Ще статті по темі

Back to top button