Суспільство

Детально про насоси для перекачування пального

Паливний насос — це пристрій, який використовується для перекачування різних нафтопродуктів у ємність та для заправки баків транспортних засобів. Таке помпове обладнання знаходить широке застосування в авіаційній, нафтопереробній та нафтохімічній промисловості, будівництві, сільському господарстві, автозаправному бізнесі. На сайті https://petroline.ua/ru/nasosi-dlya-perekachki-ta-zapravki/ можна знайти насос для перекачування палива з різноманітними експлуатаційними та технічними характеристиками. Завдяки йому можна буде значно прискорити переміщення паливно-мастильних матеріалів та уникнути витрат через простої спецтехніки та автомобілів.

Основні типи насосів для пального

Звичайний автомобіліст або власник нафтопереробної компанії може вибрати насос для палива з різним типом приводу, висотою самоусмоктування, потужністю двигуна або іншими потрібними для себе параметрами. Помпа часто оснащується напірними та зливними шлангами. Також вона має фільтр тонкого та грубого очищення. Подібні фільтруючі елементи забезпечують додаткове очищення ПММ, відсіваючи дрібні частинки пилу, бруду, воду. Фільтри потрібно регулярно чистити, щоб насосне обладнання передчасно не зламалося. Існують такі типи паливних помп:

  • Ручні. Моделі з ручним приводом приводять у роботу за допомогою рукоятки, яка має кінематичний зв’язок із крильчаткою. Механічним впливом створюється необхідний тиск руху ПММ по шлангу. Також можна перекачувати паливо за допомогою спеціальної гофрованої поліпропіленової вставки. Якщо перейти на веб-сторінку https://petroline.ua/ru/ruchni-nasosy-dlya-palnogo/, то можна вибрати та замовити ручні помпи, які відрізняються зручністю використання та не вимагають підключення до електромережі.
  • Електричні. Ці моделі оснащені електродвигуном, який забезпечує обертання лопаті. Насосне обладнання, що живиться від електромережі, генератора чи автомобільного акумулятора, може похвалитися високою продуктивністю. Електронасоси здатні перекачати до 500 літрів ПММ за хвилину. Вони переважно використовуються на станціях техобслуговування, промислових підприємствах та АЗС.
  • Пневматичні. Вони обладнані пневматичним двигуном. Пневматичні помпи кріпляться до металевих бочок. Завдяки їм можна швидко перекачувати нафтопродукти з підвищеною в’язкістю: дизпаливо, антифризи, емульсії, мазут, синтетичне та мінеральне мастило.

Залежно від типу конструкції помпи можуть бути занурюваними та поверхневими. Для забезпечення безперебійного перекачування занурювальний електронасос повністю опускається в паливо. Ці агрегати відрізняються низьким рівнем шуму. Компактний розмір дозволяє їм легко пройти в горловину бака і качати паливо з транспортного засобу.

Що необхідно врахувати під час вибору насоса для палива

Вибираючи помпу для перекачування паливно-мастильних матеріалів, слід звернути увагу на такі нюанси:

  • матеріал виготовлення корпусу (він може бути виготовлений зі сталі, чавуну чи міцного пластику);
  • напруга (виробники пропонують помпи, що працюють від напруги 12, 24, 220, 380 вольтів);
  • швидкість переміщення ПММ (у середньому мінімальний показник становить 30-40 л/хв);
  •  вага (різні моделі можуть важити до 12 кг);
  • тип нафтопродуктів, що перекачується (бензин, дизель, гас, антифриз, мастило тощо);
  • наявність додаткових функцій (захист від перегріву та холостого ходу, запобіжний клапан, вибухозахисний корпус).

Вибирайте ручний або електричний паливний насос, який вироблений надійною та відомою компанією. Помпове обладнання повинно бездоганно функціонувати та відповідати державним стандартам якості.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button