Суспільство

Децентралізаційна демократія: в громадах Чернігівщини розпочалися консультації

Три об’єднані громади Чернігівщини – Деснянська, Кіптівська та Вертіївська, які є учасниками проекту «Без мешканців не вдасться», затвердили положення про громадські консультації та почали застосовувати документ на практиці.

У Кіптівській об’єднаній громаді минулого тижня стартувало анкетування про облаштування території в центрі села Прогрес.

За словами начальника відділу культури ОТГ Ірини Дубик, поблизу будинку культури в рамках декомунізації було знесено пам’ятник Леніну, тож виникла необхідність облаштувати територію. «Ми вирішили провести громадську консультацію і поцікавитись думкою мешканців із цього питання», – зазначила вона.

Серед жителів села розповсюдили анкети, в яких пропонується відповісти на кілька запитань. Місцева влада цікавиться думкою мешканців, як саме варто облаштувати територію, що треба встановити на місці пам’ятника, кому присвятити новий пам’ятний знак чи пам’ятник. Крім того, анкетування триває в інтернеті.

Підсумки опитування будуть відомі за два тижні, але, за словами І.Дубик, уже сьогодні, за попереднього розгляду анкет, помітно, що жителі села виявлять активність і готові долучитися до робіт з облаштування території.

До речі, в центрі громади – в Кіптях – наприкінці минулого тижня відбулося відкриття центру надання адміністративних послуг. Голова Кіптівської об’єднаної громади Володимир Кучма переконаний, що децентралізація відкриває перед жителями сіл більше можливостей, але водночас вимагає активності та відповідальності місцевих громад.

Ще статті по темі

Back to top button