Суспільство

«Діди» зустрілися з «енергійними» жінками

У Дягові, що на Менщині, відбулася зустріч членів громадської організації «Партія Дідів» та жіночого клубу за інтересами «Енергія», що працює при Центрі культури і дозвілля молоді.

З легкої руки директора краєзнавчого музею ім. В.Ф.Покотила Віталія Крутого приблизно два місяці тому, коли «Енергія» відзначала перше десятиліття своєї діяльності, енергіянки дізналися, що у Дягові діє схожа за напрямком роботи, але чоловіча громадська організація. На своєму ювілейному засіданні клубу завзяті жінки вирішили обов’язково зустрітися з «дідами».

Зустріч вийшла цікавою, дружньою і з прицілом на майбутню співпрацю. Частина енергіянок у Дягові не були жодного разу, тож спочатку з цікавістю оглянули село, побували в місцевій школі, яка їм дуже сподобалась. У сільській Покровській церкві від отця Віталія дізналися багато цікавого про іконопис та ознайомилися з іконами – і давніми, і порівняно новими, які талановито малює сам священик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мена зустрічатиме гостей знаком “Я люблю Мена”

А вже потім у місцевому кафе відбулося безпосереднє знайомство з «Партією Дідів». Про її заснування, діяльність, вже зроблене і плани на майбутнє розповів гостям Микола Павленко. Говорити «дідам» було про що – зокрема саме вони є ініціаторами і активними учасниками багатьох заходів з благоустрою села та його озеленення.

Про те, чим живе «Енергія», розповідала Галина Сипченко. Жінкам також було чим похвалитися: крім суто жіночих інтересів, на їхньому рахунку і волонтерська допомога воїнам АТО, і активна підтримка туризму в районі, і чимало інших корисних справ.

Джерело: Наше слово

Ще статті по темі

Back to top button