Суспільство

Діти війни: народжені в бомбосховищі

З 24 лютого в Ніжині на світ народилися 96 немовлят, серед них три двійні. 12 із них мами дали життя в укритті пологового будинку.

Облаштувати підвал вдалося за максимально короткий термін: тут встановили ліжка, дитячі кювези, поставили стільці. Обладнали два пологові зали, куди перенесли все необхідне для пологів.

Лікарі під обстрілами спускали в бомбосховище породілей на своїх плечах, адже ліфтом не користувалися задля безпеки. Лікарі затримувалися на роботі, перші тижні ночували в лікарні поруч із породіллями та немовлятами, надаючи не лише медичну, а й психологічну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацполіція запустила чат-бот для пошуку дітей

Ніжинський пологовий будинок приймав жінок з усієї області, адже деякі з них не могли потрапити до свого лікаря у Чернігів чи інші населені пункти.

«Був навіть випадок, коли жінка народила на блокпосту у Вертіївці. Але дякуючи Богу та злагодженій роботі медиків усі дітки народились здорові, а стан породілей задовільний.

Дякую за Вашу важку роботу, всупереч усім складнощам, ви впоралися! Роботи вам не бракувало, були такі ночі, коли під обстрілами на світ з’являлися п’ятеро немовлят», – написав міський голова Ніжина Олександр Кодола.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button