Суспільство

Дитяче новосілля: в громаді на Чернігівщині готують дитсадок до відкриття (Фото)

У Кіптівській громаді готуються до дитячого новосілля. Адже вже закінчилася реконструкція дошкільного закладу і будівлю здали в експлуатацію. Вартість робіт — 6,9 мільйона гривень: 4,2 мільйона — кошти ДФРР, 2,7 мільйона — з місцевого бюджету.

Директор Кіптівського дошкільного закладу Катерина Орел зізнається, що новий дитсадок, порівняно зі старим, – просто казка, бо у старому не було ні каналізації, ні підведеної води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повноваження передали, а гроші – забули: як житимуть громади Чернігівщини наступного року

«Садочок у нашій громаді існує з 1999 року. І ось нині приміщення колишньої старої школи реконструйовано під дошкільний заклад. Від старого приміщення залишилися тільки стіни, все інше – підлога, дах, гарна середина та зовнішній вигляд будівлі – стало таким привабливим завдяки реконструкції. Збудована й нова твердопаливна котельня з ощадними котлами, бо стара не підходила.

Під час реконструкції відштовхувалися від того, що залишилося для дитячого простору. Бо треба було правильно запланувати харчоблок і все, що до нього належить. Адже вимоги до цього дуже жорсткі. Тож спершу розробили харчоблок за всіма вимогами, а потім уже ділили решту приміщення на дитячий простір. Це роздягальня, буфетна, групова кімната, що з’єднана арочкою зі спортивною залою, спальня, є санвузол для діток, а також санвузол для діток із обмеженими можливостями. І підлога тепла.

У нинішньому садочку 18 місць і ходять 18 діток. Усі вони благополучно перейдуть до нового садочка. У нас одна різновікова група – з 3-х років і до 7-ми. А цей садочок розрахований до 25 дітей. І в нас персоналу налічується шестеро працівників разом зі мною», – у коментарі для ЧЕline зазначила Катерина Орел.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button