Суспільство

Дитячі піжами

Сон надзвичайно важливий для здоров’я діток. Це можливість відновити свої сили та покращити настрій. Щоб забезпечити міцний і здоровий сон, треба подбати про тишу в спальні, спокій, м’яке розсіяне світло та зручну комфортну піжаму. Зараз настільки великий асортимент одягу для сну, що просто очі розбігаються. Для дівчинки можна обрати милу піжаму з принцесами, квіточками або звірятами, для хлопчика – з машинками або улюбленим супер героєм.

На що треба звернути увагу при виборі піжами? Головне правило – дитячі піжами повинні бути максимально зручними. Тобто, вони не можуть бути більшого чи меншого розміру, шви повинні бути охайними та акуратними, щоб вони не давили дитині, адже її шкіра дуже ніжна. Піжама не повинна обмежувати рухи, бо навіть уві сні діти рухають ногами та руками, крутяться чи прокидаються вночі.

Різноманітність піжам для дітей

Обираючи одяг для сну, варто звертати увагу на сезон, матеріал, крій та дизайн. Чим менша дитина за віком, тим простіша повинна бути піжама. Крій треба обирати вільний, щоб піжама не стискала. А дизайн – найяскравіший. Можна вибрати улюбленого героя казки чи мультфільму, звірятка, квіти чи машинки.

Зазвичай, дитячі піжами розрізняються в залежності від пори року:

  • для теплої весни підійде футболка та легкі штани чи шорти;
  • для літньої пори підходять легкі комплекти з шортів та майки, наприклад, з натуральної бавовни, яка чудово пропускає повітря, добре вбирає вологу та не викликає складнощів з доглядом;
  • для осені, коли вже не жарко, але ще не холодно, підійде комплект з легкої кофти та штанів;
  • для зимової холодної пори, звичайно, краще підходять теплі піжамні штани та кофточка. Матеріал, який чудово зігріє дитинку вночі – це, наприклад, фліс або м’який трикотаж.

При виборі дитячої піжами варто пам’ятати, що перегрів такий же небажаний, як і переохолодження.

Матеріал, який найкраще підходить для піжам – це натуральна бавовна. Махра, фланель та велюр – це різновиди бавовняної тканини, які вирізняються надзвичайною м’якістю та зручністю. Дитина не замерзне вночі, але і не буде перегріватись та потіти. Окрім цього, слід звернути увагу на якість одягу. Матеріал повинен бути гіпоалергенним, не подразнювати ніжну дитячу шкіру. Манжети не повинні бути жорсткими, це буде викликати у дитини дискомфорт. Так само як і гумка на талії, вона не повинна тиснути на живіт.  Декор має бути безпечним та надійно пришитим, блискіток та ґудзиків варто уникати. Зазвичай піжами у вигляді комплекту зручніше, ніж комбінезони. Їх зручно переодягати та вони краще захищають дитину від переохолодження чи перегрівання.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button