Суспільство

Дівчинка-знайда з кладовища досі в Будинку дитини

Історія народження Улянки Дубогаївської облетіла всю Україну: вдень 31 серпня на покинутому кладовищі в селі Дубовий Гай Прилуцького району місцевий школяр знайшов новонароджену дівчинку.

Дуже швидко розшукали й мати дитини, яка стверджувала, що всі дев’ять місяців навіть не здогадувалася про вагітність.

Якийсь час Улянка перебувала під наглядом медиків, а 30 вересня її перевели до Прилуцького обласного будинку дитини «Надія». Вже тоді з’явилися охочі взяти дівчинку в сім’ю. Однак Уляна досі залишається в Будинку дитини.

— Згідно з рішенням Прилуцького міськрайонного суду, що набуло чинності 5 грудня, мати дитини повинна за свій рахунок провести ДНК-експертизу щодо встановлення батьківства, — пояснює начальник служби у справах дітей Прилуцької райдержадміністрації Лариса Терентіївна. — Лише після цього вирішать долю дівчинки. Тому зараз Улянку усиновити не можна. На який час затягнеться весь цей процес, на жаль, невідомо.

Ще один нюанс: у поліції триває досудове розслідування (одразу після того, як знайшли дівчинку, було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 135 Кримінального кодексу України – залишення в небезпеці). На цей час матері Улянки підозру не оголошено, оскільки проведені не всі необхідні експертизи.

Джерело: gorod.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button