Суспільство

Дієві й натуральні засоби від переїдання

Традиційно свята ми відзначаємо кілька днів і за пишно накритим столом. Смачні й різноманітні страви – це, звісно, добре. Щоправда, є й зворотний бік таких застіль – у вигляді округлених боків і важкості у шлунку. Якщо для кращого травлення не хочете зайвий раз вживати «хімію», на допомогу прийдуть народні засоби.

Поради від переїдання:

– Відвар із майорану. Дві чайні ложечки майорану залити склянкою теплої води, прикрити кришкою та залишити на 15 хвилин. Пити теплим.

– Відвар із кмину. Насіння кмину потовкти в ступці й залити окропом. Прикрити кришкою і залишити на 15 хвилин. Рекомендується пити по півсклянки щодня.

– Лимон є прекрасним протиблювотним засобом, скибочка лимона після прийому великої кількості їжі допоможе вам позбутися важкості в шлунку.

– Ананаси та грейпфрути посилюють обмін речовин і допомагають організму перетравлювати їжу. Їх рекомендується вживати перед їжею.

– Якщо ви їсте жирну їжу, то додайте до неї велику кількість сирих овочів і зелені (це дасть змогу прискорити процес перетравлювання).

– Яблучний оцет дуже корисний у разі ожиріння, переїдання та від розладів травлення, пов’язаних із прийомом важкої їжі. Для поліпшення травлення рекомендується приймати його після їди, розчинивши 1-2 ч.л. у склянці теплої води. Якщо ви маєте схильність до м’ясної їжі або їжі, багатої вуглеводами, то вам обов’язково треба приймати яблучний оцет, який швидко відновлює шлунок при розладах травлення.

– Пийте більше рідини. Вона швидко заповнить шлунок і не дасть вам з’їсти надто багато під впливом сильного почуття голоду.

– Відмовтеся від вживання алкоголю, особливо уникайте прийому міцних алкогольних напоїв. Вони пошкоджують слизову оболонку шлунка, що призводить до гастриту або до виразки, відповідно, про нормальне травлення не може навіть ітися.

Ще статті по темі

Back to top button