Дієві й натуральні засоби від переїдання
Традиційно свята ми відзначаємо кілька днів і за пишно накритим столом. Смачні й різноманітні страви – це, звісно, добре. Щоправда, є й зворотний бік таких застіль – у вигляді округлених боків і важкості у шлунку. Якщо для кращого травлення не хочете зайвий раз вживати «хімію», на допомогу прийдуть народні засоби.
Поради від переїдання:
– Відвар із майорану. Дві чайні ложечки майорану залити склянкою теплої води, прикрити кришкою та залишити на 15 хвилин. Пити теплим.
– Відвар із кмину. Насіння кмину потовкти в ступці й залити окропом. Прикрити кришкою і залишити на 15 хвилин. Рекомендується пити по півсклянки щодня.
– Лимон є прекрасним протиблювотним засобом, скибочка лимона після прийому великої кількості їжі допоможе вам позбутися важкості в шлунку.
– Ананаси та грейпфрути посилюють обмін речовин і допомагають організму перетравлювати їжу. Їх рекомендується вживати перед їжею.
– Якщо ви їсте жирну їжу, то додайте до неї велику кількість сирих овочів і зелені (це дасть змогу прискорити процес перетравлювання).
– Яблучний оцет дуже корисний у разі ожиріння, переїдання та від розладів травлення, пов’язаних із прийомом важкої їжі. Для поліпшення травлення рекомендується приймати його після їди, розчинивши 1-2 ч.л. у склянці теплої води. Якщо ви маєте схильність до м’ясної їжі або їжі, багатої вуглеводами, то вам обов’язково треба приймати яблучний оцет, який швидко відновлює шлунок при розладах травлення.
– Пийте більше рідини. Вона швидко заповнить шлунок і не дасть вам з’їсти надто багато під впливом сильного почуття голоду.
– Відмовтеся від вживання алкоголю, особливо уникайте прийому міцних алкогольних напоїв. Вони пошкоджують слизову оболонку шлунка, що призводить до гастриту або до виразки, відповідно, про нормальне травлення не може навіть ітися.