Суспільство

Для автомобілів на газі впроваджуватимуть спеціальний техогляд

Міністерство внутрішніх справ має намір запустити в Україні державний контроль за безпечною експлуатацією транспортних засобів, на яких встановлене газобалонне обладнання.

Такі новації передбачені планом заходів щодо реалізації стратегії розвитку органів МВС до 2020 року.

Ключовим елементом забезпечення безпеки має стати система періодичних тахометрів авто на зрідженому газі.

Проводитимуть її за аналогією з класичними техоглядами повноважені підприємства. Тобто ті, хто отримає відповідний сертифікат від органів правопорядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терцентри МВС Чернігівщини працюватимуть без обідньої перерви

Слід зазначити, що зараз жодних подробиць майбутнього проєкту в уряді не озвучують. Згаданий документ лише описує основні заходи та терміни їх реалізації для запуску нової системи.

До грудня 2019 року МВС разом із державною регуляторною службою та Мін’юстом повинні розробити та подати на розгляд Кабміну проєкт відповідного закону. До квітня 2020 року МВС зобов’язаний розробити підзаконний акт – затвердити детальний порядок здійснення контролю.

А до липня 2020 року запустити «обов’язкову періодичну перевірку згаданого обладнання уповноваженими суб’єктами».

Припускають, що на Чернігівщині (як і в інших регіонах) спеціальними техоглядами для автомобілів з ГБО займатимуться сервісні центри МВС (колишні МРЕВ).

У регіональному сервісному центрі МВС у Чернігівській області про такі ініціативи чули, але поки, мовляв, зарано щось коментувати, адже наразі все на рівні проєктів.

«Формат документа, що підтверджує успішне проходження транспортним засобом перевірки технічного стану, буде оновлено. З 1 травня 2019 року паперовий бланк протоколу видається суб’єктами здійснення ОТК в комплекті зі самоклейною міткою радіочастотної ідентифікації. Обов’язковий технічний контроль транспортних засобів здійснюють суб’єкти проведення ОТК, які мають на правах власності або користування обладнання, що дає змогу перевіряти технічний стан транспортних засобів на відповідність вимогам безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища», – прокоментували в прес-службі РСЦ МВС у Чернігівській області.

Ще статті по темі

Back to top button