Суспільство

Для чого потрібні захисні наколінники?

В процесі виконання будівельних робіт є важливим не тільки якість використаних матеріалів, а і самопочуття майстра. Вони часто залежать від уніформи та додаткових аксесуарів, котрі впливають на комфорт і відчуття людини. Одним із важливих елементів можна назвати наколінники, які захищають суглоби в момент установки плінтусів, покриття для підлоги та інших дій, котрі вимагають напівзігнутого стану та перебування на колінах.

Якими бувають наколінники

Такий простий виріб, як наколінник, виконує одночасно кілька функцій. Він захищає від можливих травм, переохолодження, а також зменшує навантаження на суглоби. За рахунок зменшення навантаження підвищується продуктивність майстра, який відчуває комфорт і не потребує частих перерв в роботі.

Класифікація наколінників залежить від типу ковпачків чи іншими словами прокладок, які присутні в їхній конструкції. Тип аксесуара впливає на мобільність та рівень захисту.

Різновиди наколінників:

  • З м’якими ковпачками – підходять для використання на гладких поверхнях та килимових покриттях. За рахунок пінопластових матеріалів забезпечують гнучкий захист та комфорт, і широку точку контакту коліна з підлогою.
  • Черепашки – мають таку назву через зовнішні оболонки поверхні в вигляді заглушок. При їх виготовленні використовується пластик або вуглецеве волокно, що додає стійкості та посилює захисні властивості, а також забезпечує необхідну мобільність і підтримку свободи пересування. Підходять для поверхонь з шорстким покриттям, оскільки оберігають від проколів та розривів.
  • Шестигранні – завдяки відповідній подушці та стільниковій конструкції забезпечують максимально надійне прилягання виробу. В комбінації з використанням пінопластових матеріалів вони поглинають удари, підтримують хорошу мобільність та високий рівень комфорту. На додачу такі аксесуари мають повітропроникні властивості.

Обираючи наколінники варто враховувати, при яких саме умовах вони будуть використовуватись. Краще отримати комбінацію з відповідним рівнем захисту, комфортом та функціональністю.

Також необхідно звертати увагу на відповідність розміру аксесуарів. Занадто великі наколінники небезпечні тим, що можуть зіслизнути, що позбавить захисту. Замалі вироби викликатимуть дискомфорт та обмежуватимуть рухи, що негативно відобразиться на самопочутті майстра.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button