Суспільство

На Чернігівщині військові випробовували нерви на міцність (Фото)

На загальновійськовому полігоні оперативного командування «Північ» піхотні підрозділи провели підвищення психологічної стійкості до бойових стресів та підвищили навички під час дій у критичних ситуаціях.

Підвищення морально-психологічної стійкості військовослужбовців входить до курсу підготовки підрозділів та е невід’ємною частиною програми бойової підготовки.

«Ми вміємо допомагати людям впоратися з наслідками пережитих подій і вилікуватись від пережитих психологічних травм, але краще робити це на випередження», — говорить офіцер відділу психологічного забезпечення оперативного командування «Північ» лейтенант Альона Сидоренко.

Попереджений — значить озброєний. Будучи добре підготовленим у критичній ситуації військовослужбовець буде робити тільки те, чого його навчили в результаті тренувань.

«Дивлячись в обличчя явної та реальної небезпеки, переважна більшість підготовлених бійців стане діяти не розгубившись. Тож на психологічну підготовку приділяється не менш уваги аніж на бойову», — зазначила Альона Сидоренко.

Ще статті по темі

Back to top button