Суспільство

Для густого та шовковистого волосся: жителька Чернігівщини виготовляє чудодійні шампуні

Пишне і здорове волосся – мрія кожної жінки. Але щоб мрія стала реальністю, треба дбати про своє волосся. І часом буває, що ніби й робиш це правильно, не шкодуєш грошей, а результату особливого немає.

Проблема може полягати в шампуні, яким користується людина. Адже багатьом відомо, що шампуні з магазинів часто бувають агресивними та з купою хімії, через це всі старання зводяться нанівець. Про це все добре відомо Вікторії Ткаченко. Вона та її сестра вирішили створити власний шампунь із максимально натуральних компонентів і з мінімальною кількістю хімії. Про все це – в інтерв’ю з Вікторією Ткаченко.

Вікторіє, розкажіть, де ви народилися і хто за фахом?

Я родом із Чернігівщини — село Миколаївка колишнього Борзнянського, нині Ніжинського району. Останнім часом проживала в Чернігові, але з початком повномасштабної війни повернулася наразі до батьків. Однак, звісно, планую повертатися до Чернігова та працювати. Мені 27 років. Із шампунями моя професія ніяк не пов’язана. Я фахівець соціальної роботи, закінчила Ніжинський державний університет ім. М. Гоголя.

Ідея виготовляти шампуні ваша?

Ця ідея виникла у моєї сестри. І починала виготовляти шампунь саме моя старша сестра. Її подруга – лікар-дерматолог, тож із усіх питань вона консультувалася з нею. Також вона дуже ґрунтовно вивчала це питання – перечитала безліч різних статей і матеріалів в інтернеті. Зокрема про рецепти та про інгредієнти, які потрібні для виготовлення шампунів. І після теоретичного вивчення питання шампунь був виготовлений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині назбирали експонатів і хочуть відкрити музей

У чому його унікальність?

Акцент робимо на тому, що він дійсно з натуральних компонентів. Не казатиму, що на всі 100%, але на 90% точно. До складу входять настоянки трав – ромашки, кори дуба, кропиви, трави причепи, календули, шавлії. Всі ці трави корисні для волосся. Але рекомендуючи шампунь конкретній людині, треба знати про її проблеми з волоссям. Також використовуємо ефірні олії – евкаліпта, помаранчі, чайного дерева, м’яти тощо. Їх також можна брати різні.

До складу шампуню входить вітамін В12, який особливо корисний для волосся, а також гліцерин і трішки солі. З усього шампуню 10% – це мильна основа. Вона потрібна, аби шампунь пінився, то трішки хімії таки доводиться додавати. Але це мінімальна кількість, порівняно з магазинними шампунями. Він піниться непогано, але точно не так, як магазинний. У нашому шампуні немає силіконів, барвників. Можна додати запах, але це тільки за бажанням того, хто користуватиметься шампунем. Бо бувають люди, яким не подобається запах трав, то тоді для аромату можна щось додавати.

Чому перейняли від сестри ініціативу? Адже шампунь можна купити в магазині і не морочитися…

Так, але не завжди магазинний шампунь підходить. Довго треба підбирати. У мене може бути звикання до шампуню – ніби і хороший, але потім виникає якась проблема: чи волосся починає ламатися, чи лупа з’являється. Тож треба шукати інший шампунь.

До цієї справи, якою займалася сестра, долучилася ще студенткою. Але на той час це питання не було мене важливим. До того ж, моєму студентському оточенню такий натуральний продукт не був цікавим.

Із часом цю справу взагалі закинула. Але останні роки два знову почала активно займатися.

Чи не через те, що такі шампуні дійсно приносять користь волоссю?

Так, шампунь став доволі популярним. Бо люди, які спробували його, пишуть гарні відгуки. Шампуні з натуральних компонентів дійсно допомагають впоратися з різними проблемами – випадінням волосся, лупою.  У декого волосся починало краще рости, в інших воно не так швидко бруднилося. Все індивідуально, залежно від організму людини, структури волосся, шкіри голови.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото – Вікторія Ткаченко

Ще статті по темі

Back to top button