Суспільство

До Чернігівської обласної дитячої лікарні передано гуманітарний вантаж із Німеччини

39 функціональних ліжок, які на безоплатній основі були надані спілкою німецько-українського співробітництва «Feine Ukraine» з міста Гамбург, поповнили фонд КНП «Чернігівська обласна дитяча лікарня».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сосницька лікарня поповнилася новітньою апаратурою

«Це стало можливим завдяки співпраці влади, громадськості та благодійників, – повідомила очільниця Чернігівського міського громадського об’єднання інвалідів «Шанс» Світлана Федорова, – «Шанс» вже більше семи років співпрацює з німецькою організацією «Файна Україна» («Feine Ukraine») з міста Гамбург в напрямку допомоги людям з інвалідністю та малозабезпеченим і соціально незахищеним категоріям громадян Чернігівщини. Наприкінці минулого року до Чернігова надійшов гуманітарний вантаж із близько 200 функціональних ліжок. Цей вантаж був сформований та відправлений командою спілки німецько-української співпраці «Файна Україна» в партнерстві з німецькою організацією самаритян «Arbeiter-Samariter-Bund». Після процедури розмитнення частину функціональних ліжок було передано до Чернігівського геріатричного пансіонату, а решту в обласну дитячу лікарню».

Генеральний директор КНП «Сімейна поліклініка» ЧМР Людмила Овсієнко зазначила, що договори про медичне обслуговування, укладені з Національною службою здоров’я України, не передбачають фінансування господарчих витрат, придбання засобів реабілітації, обладнання, меблів, засобів індивідуального догляду хворих. Втім, лікарня для найменших жителів Чернігівщини потребує неабиякої уваги.

2022-01-15_154850

«Оскільки обласна дитяча лікарня – це єдиний заклад в області та Чернігові, який надає стаціонарну допомогу дітям з важкими патологіями та низкою складних захворювань, що потребують інтенсивної терапії, то вкрай необхідно сприяти подальшому розвитку обласного закладу та комфортному перебуванню дітей у ньому», – зауважила Людмила Овсієнко.

Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button