Суспільство

Аромаіграшки та вітражний розпис. Рукотворна краса Галини Рославець

Українців вважають однією з найбільш творчих націй світу. Є своя талановита майстриня і в Новозаводському територіальному центрі, що в Чернігові. Пані Галина Рославець більшу частину трудового шляху пропрацювала у військовій частині. А її творчість у створенні виробів із батику, квілінг, скрапбукінг, а далі вишивка стрічками, штучні квіти, інтер’єрні ляльки та вітражний розпис по склу.

«Скоро мої роботи виселять мене з кімнати», – жартує Галина Григорівна. І дійсно, на фото лише маленька частка з доробку майстрині. Тож хочемо сьогодні познайомити вас із творчою підопічною центру Галиною Григорівною Рославець. Ця спокійна розсудлива жінка весь вільний час присвячує рукоділлю. Спершу це було заняття з батику, потім квілінг і скрапбукінг, далі вишивка стрічками, штучні квіти та вітражний розпис по склу. Галина відвідує благодійні профільні майстер-класи по місту. І дуже вдячна своїм вчителям, зокрема Ірині Лепесі, яка навчала скрапбукінгу, квілінгу, виготовленню аромаіграшок, а також Олені Чернігівській, котра майструє інтер’єрні ляльки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Символи 2021-го року, ляльки та гризунці: ексклюзивний хенд-мейд майстрині з Чернігівщини (Фото)

За освітою Галина Григорівна – майстер пошиву верхнього одягу, але працювала за фахом лише 2 роки, більшу частину трудового шляху пройшла у військовій частині, в авіаційно-інженерному відділі, комірником. Має двох синів, онука та онучку. Вперше до творчості взялася в 2012 році, «дуже хотілося краси, наснаги та нових вражень у житті». Звісно, що були сумніви, чи вдасться, чи навчуся малювати. Але треба зазначити, що Галина – людина ризикова та відповідальна, тому все вдалося. Творчість спонукає її до розвитку, пошуку талановитих однодумців, сприяє гарному настрою, дає відпочинок душі. Майже жодної пропозиції «щось покрутити» Галина не пропускає, тому ніколи сумувати! Зараз знайомі вже замовляють прикраси, листівки, вишиті картини, ляльки на подарунки в неї. Деякі роботи продаються на чернігівських ярмарках. Пані бере участь у виставках терцентру. Планує проводити майстер-класи. Деякі роботи поїхали як подарунки за кордон. Онуки також мають хист до деревообробки та виготовлення квітів.

Під час карантину Галина ще більше поринула в майстрування, закінчила вишивку стрічками власноруч зшитого рюкзака, навчила сусідку квілінгу, оздоблює джинсову куртку гіпюром, вивчає нові техніки в інтернеті. Серед планів – спробувати вишивку по декупажу стрічками, квіти зі стрічок.

Пані чекає запрошень на виставки, спонсорів, поціновувачів її таланту. Людина тримає своє життя, коли працює власними руками і саме в рукоділлі, майструванні це проявляється. Хочеш милуватися красою – зроби її сам, бо живе вона у твоєму серці, а люди бачать її через твою творчість. Жени від себе сум і зневіру, спробуй нове!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button