Суспільство

До громади на Чернігівщині прилетів рідкісний птах (Фото)

Цими днями Сосниця стала свідком маленького дива. У великій калюжі, що в центральному сквері Довженка, бачили цікавого птаха – чорноволу гагару. Про це повідомляють у Сосницькій громаді.
«Цей рідкісний птах, який зазвичай гніздиться в найпівнічніших частинах Євразії, вирішив завітати до нашого містечка.

Можливо, він втратив орієнтацію під час міграції, а може, й був сполошений радарами чи звуками війни. На жаль, ми можемо тільки здогадуватися про причини його прибуття», – зазначають у повідомленні.

Птах шукав їжу, але потрапив під атаку місцевих собак. Завдяки своєчасній реакції небайдужих людей собак вдалося відігнати.

«Олександр Ярош і Стас Набока зловили птаха сіткою, Олена Магліч обігріла і нагодувала рибою. Зараз він у безпеці в теплому місці й чекає на огляд фахівця.

Місцеві рятівники планують передати гагару до Менського зоопарку, щоб її оглянув орнітолог, і обговорити подальше перебування птаха в безпечних умовах проживання», – зазначають у повідомленні.

Довідково: В Україні гагара чорновола – пролітний вид на всій території, регулярно зимує біля морського узбережжя, зрідка – на окремих водоймах у глибині суходолу. Селяться вони на озерах, що поросли значною кількістю рослин у прибережній частині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button