Суспільство

До кінця лютого на Чернігівщині порахують оленів, кабанів, вовків та інших хижаків

Мисливський сезон 2019/2020 завершився одночасно з січнем. Відповідно, з 1 лютого в усіх мисливських господарствах Чернігівщини розпочався облік мисливських тварин.

Тож нині працівники галузі займаються клопіткою і водночас цікавою роботою.

У Чернігівському ОУЛМГ повідомляють, що диких тварин виявити в лісі, болоті чи на полі не так просто, а от сліди їхньої життєдіяльності можна побачити на кожному кроці. Кількість звірів у лісі та в місцях їхнього перебування визначається багатьма факторами. Методів обліку існує чимало, та все ж найбільш достовірним, хоч і недешевим, є авіаоблік.

Лісівники та мисливці Чернігівщини користуються новітньою технікою, зокрема, квадрокоптером і фотопастками, що є додатковим джерелом інформації про стан тваринного світу лісових, польових, водно-болотних угідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦУМ пів століття тому: ретроспектива Чернігова (Фото)

Скільки нарахують тварин цьогоріч, дізнаємося вже наприкінці цього місяця. Натомість підсумки торішнього підрахунку відомі.

У 2020 році було встановлено таку чисельність мисливських тварин: 1175 голів лося, 767 – оленя благородного, 54 – оленя плямистого, 11916 – козуль, 1934 – кабана, 45675 – зайців-русаків, 157 – вовків, 17 – рисі, 2181 голова норки, 742 – видри, 2777 – голів куниці лісової, 20870 – сірих куріпок.

Нова статистика – невдовзі. Між тим, уже відомо, що в Україні скорочується популяція зайців. Причина – застосування в сільськогосподарському виробництві різних мінеральних добрив.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button