Суспільство

Гіркий присмак через довоєнний завдаток: як рухається проблемне питання з рестораном «Градецький»

Історія чернігівки Влади, яка ніяк не могла повернути завдаток від ресторану «Градецький», нещодавно була опублікована на ЧЕline. Суть в тому, що до повномасштабної війни Влада з коханим планували одну з найсерйозніших і водночас найрадісніших подій у житті – весілля.

Його мали відгуляти в ресторані на початку березня. Але не так сталося, як гадалося, бо всі плани перекреслило широкомасштабне вторгнення ворогів…

Зрозуміло, що гучне святкування наразі неактуальне. Між тим, є одне «але» – завдаток за весільний бенкет, що не відбувся, ресторан отримав. Причому солідну суму – 21 тисячу гривень. Певна річ, що молода пара, яка, до того ж, через бойові дії опинилася в дуже складних життєвих обставинах, захотіла повернути свої гроші. Але це виявилося завданням із зірочкою.

Владислава Желдак – вагітна, зовсім скоро народжувати… Житло дівчина втратила внаслідок ворожого авіаудару.

«Батьківський будинок і все, що в нас було. На ЗАЗі «звільнили» нас від усього. Окрім того, чоловік залишився без роботи, я тим паче, бо на сьомому місяці вагітності. Ще й жити ніде. І батьки в аналогічній ситуації. Тепер знімаємо квартири: батьки окремо, ми – окремо. Раніше жили разом із батьками, потім ми переїхали на орендовану квартиру. А тепер доводиться і батькам поневірятися по чужих квартирах», – зазначає Влада.

Тож нині 21 тисяча гривень для родини – гроші вкрай важливі та необхідні.

Від моменту виходу відеосюжету минуло майже два тижні, і ми вирішили дізнатися, на якому етапі вирішення проблеми нині.

Тоді в ресторанно-розважальному комплексі «Градецький» сказали молодій парі, що зараз ситуація тяжка, мовляв, коштів немає, то повертатимуть авансовий внесок частинами, скільки зможуть.

Обіцяли по 200 гривень на день.

Владислава зазначає, що сподівається на вирішення проблеми без судового позову. Хоча всі необхідні документи для цього вже зібрали.

Як нам стало відомо, крига в питанні повернення завдатку хоч і повільно, але скресає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весільні баталії: в Чернігові відомий ресторан не повертає молодятам довоєнного завдатку (Відео)

Зокрема, 1 липня Владі на картку перерахували 800 гривень. Після того розпочалися обіцяні перерахунки, по 200 гривень на день. Звісно, що пара такими дозованими транзакціями не зовсім задоволена, але водночас радіє, що прогрес у їхньому питанні все-таки спостерігається.

«На сьогодні, якщо додати всі суми переказів, то вийде приблизно три тисячі гривень. Але ж залишаються ще 18 тисяч гривень боргу! Упродовж якого часу мені їх виплатять, не знаю. Якщо все відбуватиметься, як нині, доведеться чекати дуже довго. Але поки платять, то судовий розгляд питання відкладемо», – сказала Влада.

Дівчина зізнається, що нині її бентежить наступний момент – жодних доказів, що платежі приходять саме від «Градецького», немає.

«Мені приходять гроші на картку, звісно, є скріншоти зарахувань і транзакцій. Гроші я не знімаю з картки, хай будуть. Але ж жодних доказів, що це від них, немає. Методом виключення розумію, що повертають завдаток, бо більше нікому. І щодня перераховувати по 200 гривень більше ніхто не обіцяв. Якби сума нашого завдатку дорівнювала тисячі гривень, я взагалі махнула б рукою і на цю історію, а так 21 тисяча гривень – сума для нас величенька, тим паче в ситуації, в якій ми опинилися», розповіла Влада.

Історія дійсно неприємна. Але нині всім треба концентруватися на головному – у непростий час потрібно гуртуватися, миритися і не шукати ворогів.

Попереду в усіх нас чимало випробувань, які треба пройти з честю. Тому сподіваємося на позитивний фінал цієї специфічної історії.

Ще статті по темі

Back to top button