Суспільство

До кінця тижня в громадському транспорті будуть встановлені всі GPS-трекери

Минулого тижня начальник управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради Юрій Горбань провів щомісячну нараду з перевізниками. В ході засідання учасники дійшли згоди, що влітку формою водіїв громадського транспорту буде темно-синя футболка, а взимку – темна куртка.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

На нараді також обговорені можливості системи GPS-моніторингу для контролю за виконанням перевізниками умов договорів, вимоги до пасажирського транспорту загального користування, естетичний стан транспортних засобів і водіїв, а також виконання інвестиційних зобов’язань перевізниками.

Зокрема, перевізникам укотре було наголошено, що система GPS-моніторингу дасть змогу відстежувати порушення в будь-який час доби, а також історію руху за минулий період.

За словами начальника Управління транспорту та зв’язку міської ради, система GPS-моніторингу на всіх міських маршрутах запрацює вже до кінця цього тижня. У громадському транспорті минулого тижня встановили 53 трекери, а до кінця цього тижня будуть встановлені останні 68 трекерів. Загальна їх кількість становить 428 GPS включно з резервними.

Крім того, присутні на нараді заслухали доповідь начальника Управління патрульної поліції в місті Чернігові Департаменту патрульної поліції Олександра Леонова про випадки ДТП за участі громадського транспорту та заходи щодо їх уникнення. За його словами, за останній місяць по місту сталося 5 таких ДТП.

Олександр Леонов також наголосив, що водії повинні постійно перевіряти стан коліс, не відволікатися під час руху транспорту і завжди пам’ятати про відповідальність.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button