Суспільство

До муніціпальної поліції набирають за спецназівськими тестами

Завтра, 24 лютого, відбудеться перший етап відбору кандидатів до новоствореного комунального підприємства «Муніципальна поліція». Він полягатиме в перевірці фізичної підготовки. Другий етап – написання письмового іспиту на знання законодавства.

Згідно з поданими заявами, в конкурсному відборі братимуть участь 20 осіб.

Другий етап відбору – складання письмового іспиту на знання законодавства – відбудеться в понеділок, 27 лютого, о 9.30 в залі засідань виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Нагадуємо, що нове відомство очолив Віталій Хрустицький.

Муніципальна поліція має замінити екологічну інспекцію та ліквідоване комунальне підприємство «Паркування та ринок». Для цього на розвиток новоствореної установи виділили 1 млн 600 тисяч гривень.

Щоправда, є одне цікаве «але». До кожного претендента в муніципальні поліцейські висувають надто суворі вимоги. Хоча, відповідно до їхніх повноважень, нічого важчого, ніж папірець і ручка, ці поліцейські не триматимуть. Бо лише складатимуть адміністративні протоколи і здійснюватимуть функції контролю.

Та чомусь на ці посади запрошують тільки кремезних і міцних чоловіків.

Із власних джерел ЧЕline стало відомо що під час відбору серед інших завдань вони мають пройти тест Купера та вистояти дві хвилини в боксерському спарингу.

До речі, тест Купера – це серія тестів на фізичну підготовленість організму людини, створених американським доктором Кеннетом Купером у 1968 році для армії США. В Україні його проходять бійці спеціальних силових батальйонів.

У розмові з ЧЕline Віталій Хрустицький і не заперечив, і не підтвердив цієї інформації. Акцент зробив на тому, що в пріоритеті – психологічна підготовка кандидатів.

«Ми перевірятимемо, як поліцейський має психологічно поводитися, коли йде бійка або агресор вчиняє правопорушення. Тож психолог спостерігатиме, як поводитимуться кандидати. Це не перевірка на якісь удари, а на психологічну готовність працівника до роботи, що є обов’язковим для всіх правоохоронних органів. Людина має знати, як себе захистити та діяти в різній ситуації», – зазначив керівник чернігівської муніципальної поліції.

Ще статті по темі

Back to top button