Суспільство

До новітнього проєкту «Вихователь безпеки» долучилася ще одна територіальна громада Чернігівщини

Сьогодні в Головному управлінні Нацполіції в Чернігівській області поліцейські, рятувальники, освітяни та представники місцевого самоврядування підписали Меморандум про співпрацю і взаємодію з питань безпеки в освітньому середовищі.

На Чернігівщині до реалізації проєкту «Вихователь безпеки», ініційованого Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України, долучилась Ладанська територіальна громада Прилуцького району.

– Дуже радий, що навіть в умовах військового стану ми з вами продовжуємо втілювати в життя такі важливі безпекові проєкти для дітей, – звернувся до присутніх керівник поліції області Володимир Нідзельський. – Захист та безпека дітей – наші пріоритети, тому проєкт «Вихователь безпеки» націлений на створення такого освітнього середовища, без будь-яких форм насильства і дискримінації. Саме тому всі ми – поліцейські, рятувальники, представники влади й освітяни – об’єднуємо свої зусилля, аби діти почувалися захищеними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних (Фото)

Керівник ювенальної превенції поліції Чернігівщини Оксана Огненко відзначила, що у територіальній громаді будуть задіяні два навчальні заклади до участі у проєкті.

Проєкт «Вихователь безпеки» передбачає створення у навчальних закладах посади спеціального фахівця – спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі, який здійснюватиме контроль за правопорядком і безпекою учасників освітнього процесу в тісній взаємодії із працівниками дотичних структур. Після відбору ця людина пройде спеціальне навчання і згодом буде співпрацювати з поліцейськими ювенальної превенції на місцях.

– «Вихователь безпеки» – це комунікатор у громаді між освітнім закладом та правоохоронцями для захисту учнів, батьків та вчителів. До його компетенції входить профілактика, виявлення та припинення правопорушень у навчальному закладі, протидія булінгу, індивідуальна профілактична роботи з учнями тощо. Цей спеціаліст буде виявляти проблематику в освітньому середовищі та допомагатиме розв’язувати її, – пояснила Оксана Огненко.

На успішність впровадження такого проєкту також сподівається і начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОВА Юрій Музика. Він висловив впевненість, що незабаром безпековий проєкт пошириться і на інші громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button