Суспільство

На Чернігівщині на стінах рідної школи встановили меморіальну дошку полеглому воїну

У суботу, 28 вересня, у селі Високе вшанували пам’ять про полеглого захисника Павла Коляду та увіковічили його ім’я в меморіальній дошці.

Про це повідомляє відділ освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Височанської сільської ради.

Меморіал розмістили на стінах Височанського ліцею, де навчався майбутній воїн. З нагоди урочистостей відкриття пам’ятного меморіалу відбувся мітинг-реквієм, на якому були присутні рідні, близькі та всі, хто знав і любив загиблого воїна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині на благодійному заході зібрали понад 95 тисяч гривень для військових

Павло Коляда народився 13 лютого 1988 року. Дитинство пройшло у Високому. 2005 року закінчив Височанську загальноосвітню школу та вступив до Чернігівського вищого професійного училища № 15, яке закінчив у 2006 році, здобувши кваліфікацію слюсаря з ремонту автомобілів. Пройшов строкову службу, деякий час працював за спеціальністю у Чернігові, згодом повернувся до рідного села. Працював на землі, згодом одружився, народилася донька.

У травні 2023 року чоловіка мобілізували до лав ЗСУ. Пройшов підготовку за кордоном, захищав рідну країну на Донеччині. Вірний військовій присязі, під час виконання бойового завдання, Павло Коляда героїчно загинув 27 вересня 2023 року.

Тепер його ім’я та мужній подвиг залишаться у пам’яті нинішнього та майбутніх поколінь.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button