Суспільство

До Польщі евакуювали двох ведмедів з Чернігівщини. Зоопарк показав перші зворушливі прогулянки в лісі (Фото)

З міста Мена на Чернігівщині вивезли до Польщі двох ведмедів — Тішку та Сандру. Тварини, які пережили окупацію, вже оговталися від пережитого і починають виходити на прогулянку. У Польщі для них багато що відбувається вперше. Але подорож тварин ще не закінчилася.

Українських ведмедів евакуювали до Познанського зоопарку. Доглядальники кажуть, тварини вже прийшли до тями і виходять на прогулянку.

Ведмедів вивезли із зоопарку Мени, що на Чернігівщині. Місто було під російською окупацією з перших днів повномасштабної війни в Україні. Ведмедів перевозили разом з тваринами харківського екопарку Фельдмана. Зараз їм потрібна реабілітація після пережитих обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двійко ведмедів з Мени зооволонтери евакуювали у Познань (Фото)

В Україні ведмеді харчувалися вівсянкою

«Тішку і Сандру назвали найбіднішими ведмедями України. Їх торкнулася не тільки війна, а й раніше дуже погані умови життя – вони провели все життя у крихітній клітці. Сьогодні Тішка і Сандра були в лісі і показали нам, яка сила, велич, радість і пристрасть до життя криються у ведмедів», — розказали в Познанському зоопарку.

Працівники зоопарку розповіли RMF, що на батьківщині ведмедів тримали в тісних клітках 2 на 3 метри. Вони не мали доступу ні до водойми, ні до будь-якого вигону. До того ж їх погано годували – подавали вівсяну кашу та хліб з маргарином та варенням. Коли працівники зоопарку дали відповідну для ведмедів їжу – рибу та фрукти — вони не знали, що з ними робити.

Як повідомили на сторінці зоопарку, Сандра у Польщі вперше побачила ведмежу «ванну» і прогулялася справжнім лісом.

Українських ведмедів планують відправити в Бельгію, бо в познанському зоопарку вже немає місця для нових тварин. Зараз тут проживає 6 тигрів, 4 леви та 1 вовк. Вони також евакуйовані з України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ukrayina.pl

Ще статті по темі

Back to top button