Суспільство

У будинку престарілих на Корюківщині звільнили останнього працівника

29 листопада був останній день роботи для 14 працівників холминського будинку для престарілих людей, який у листопаді нинішнього року припинив свою роботу. Цього дня їм віддали трудові книжки.

Директор територіального центру Тетяна Штикова розповіла Сусідам.city, що загалом в установі мали роботу 17 людей.

Трохи раніше чотирьох скоротили, а тепер і решта шукатимуть нову роботу. Троє з них пенсійного віку, 11 — планують стати на облік як безробітні.

У селищі також від терцентру трудилося 11 соціальних працівників, які обслуговували немічних людей на дому. Їх теж звільнено.

Тетяна Штикова каже, що всім ту ж саму роботу пропонувала селищна рада, але погодились тільки троє. Не схотіли, бо останнім часом людям не вчасно виплачувалась зарплата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині селяни склали антигімн поштовій реформі

Холминці побоялися, що й надалі матимуть ті ж проблеми, тож у селищі знайшли їм заміну. На посади соцпрацівників взяли інших.

Холминських мешканців будинку престарілих перевезли до обласного геріатричного пансіонату.

Цей заклад у самому Чернігові. Багатоповерхова будівля з необхідними зручностями для людей поважного віку, з обмеженими фізичними можливостями.

Зазвичай селили у кімнати на двох, з санвузлом, душем та балкончиком. За словами Т. Штикової, пансіонат розрахований на 700 пацієнтів, а мешкає в ньому трохи більше 400.

Умови для проживання хороші, а ось на харчування люди скаржились.

Приміщення у Холмах, де донедавна містився «будинок престарілих», Корюківська районна рада передала селищній раді.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. отличная децентрализация больных скоро на улицу выгонят

Back to top button