Суспільство

До Прилук можуть передислокувати військові частини, які нині розміщені в зоні ООС

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) розглядає Прилуки як потенційне місто для передислокації військових частин, розміщених у зоні ООС.

Про це в сесійній залі Прилуцької міської ради розповів в.о начальника Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Іван Черняк, повідомляє ТК «ТІМ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині військові змагалися з вправності у ремонті техніки (Фото)

«Була створена комісія, яка їздить по всій Україні, по Чернігівській області: шукають місце для розміщення військової частини, яка вже діюча, це приблизно від 3 до 4 тисяч особового складу цієї частини на постійній основі. Не знаю, які критерії були, але вчора (26.01) було обране наше місто Прилуки», – сказав він.

Усі фінансові витрати з облаштування інфраструктури для майбутньої військової частини здійснять США. Від Прилуцької міської ради потрібен дозвіл на можливість розгляду та земельна ділянка.

«П’ять гектарів для побудови інфраструктури: житлові будинки, дитячий садок, школа, стадіон. Усі проєкти будуть погоджені з місцевими органами влади», – додав Іван Черняк.

Загалом необхідно знайти та виділити 10 гектарів на території міста та 30 гектарів за межами для можливої бойової підготовки.

«Якщо ми дотримаємося таких критеріїв, наше місто розглядатимуть як можливе для розміщення такої військової частини та створення відповідних умов. Кошти – все за рахунок США. Програма ця дуже швидко буде реалізована, якщо рішення таке прийняте, протягом пів року все будівництво майже буде закінчено», – сказав Іван Черняк.

РНБО відзначила Прилуки серед інших населених пунктів Чернігівської та Полтавської областей і наразі працює в Черкаській, додав в.о начальника Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Міський голова Ольга Попенко підтримала цю ініціативу РНБО.

Джерело: priluki.city

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button