Суспільство

До закінчення прийому проєктів бюджету участі залишилося кілька днів

До закінчення прийому нових проєктів бюджету участі (Громадського бюджету) цього року залишилося всього 4 з половиною дні! Хто збирається подати проєкт – покваптеся!

Нагадуємо: щоби подати проєкт, треба заповнити електронну форму в онлайн-системі «Громадський проект» https://chernihiv.pb.org.ua/. Після цього друкований та електронний варіанти проєкту потрібно надати до відділу звернень громадян міської ради за адресою: вул. Шевченка, 9. Телефони для довідок: (0462) 67-64-76, (0462) 67-70-64.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Фонтани» понад усе: Атрошенко зазіхнув на «бюджет участі»

У рамках бюджету участі чернігівці самі спочатку пропонують, а потім більшістю голосів визначають, що, де і як у місті треба зробити. До 10 липня кожен може подати проєкт (кошторисом від 0 до 1,5 млн грн). Ті з проєктів, які зберуть найбільше голосів у результаті загальноміського голосування у вересні, наступного року будуть виконані коштом міського бюджету. Положенням про бюджет участі визначено, що на їх реалізацію йде 1% планових надходжень бюджету поточного року. Цього року це 21 млн грн.

Як відомо, Чернігів у 2015 році запровадив бюджет участі першим серед українських міст. А зараз уже важко знайти не лише велике, а й навіть районне місто, що не перейняло б цього успішного досвіду. Чернігів же цього року приймає проєкти вже вшосте.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button