Суспільство

Допомоги потребує молода мама двох діток із Чернігівщини

Катерина Менська розповідає про свою недугу так, ніби все життя присвятила медицині. Вона вільно апелює термінами, перелічує медпрепарати й процедури, які вже пройшла, і ті, що ще попереду. А попереду – боротьба за здорове життя.

Ще вісім років тому корюківчанці поставили діагноз заглотковий абсцес – гнійне запалення лімфатичних вузлів і пухкої клітковини заглоткового простору. У районній лікарні їй зробили операцію, нібито успішну. Але вже за півроку на лівому лімфовузлі почали з’являтися ущільнення, Катерина страждала від постійних ангін. Проте в тій же Корюківській ЦРЛ написали «хронічний аденотонзиліт» і порадили частіше полоскати горло.

Так тривало до 2015 року, доки Катерина не завагітніла другою дитиною. Тоді від її власного здоров’я залежало і здоров’я майбутнього немовляти.

На УЗД виявили два утворення незрозумілої етіології й походження. Поставили попередній діагноз «кіста».

Вагітність і пологи пройшли дуже важко. Проте народивши донечку, жінка забула про себе і з головою занурилася в материнство.

1

Однак погіршення самопочуття, постійна хворобливість, втома, головний біль, ломота привели Катерину Менську до Чернігова. Так, лише 27 жовтня 2017 року медики онкодиспансеру підтвердили невтішні здогадки – рак щитоподібної залози. Катерина негайно лягає до обласної лікарні, 13 листопада їй зробили операцію. Але на цьому боротьба за здорове життя тільки почалася.

2

«Гістологія підтвердила діагноз. Операція пройшла успішно, проте попереду лікування радіойодом. Його проводять у Києві, Дніпрі та інших великих містах України. Зволікати не можна, адже час грає не на нашу користь», – констатує Катерина.

3

Як кажуть спеціалісти, йод із крана не крапає, його треба замовляти, витримавши чергу. Ціни різні – від 7 до 9 тисяч за один. До того ж майбутні обстеження, поїздки потребують значних затрат. Родина вже витратила всі свої заощадження, тому потребує допомоги небайдужих людей.

4

«Я дуже вдячна всім, хто відгукнувся на моє лихо. Мені є заради кого боротися, це мої діти – 12-річний син і 2-річна донечка. Я весь час вірила й вірю, що вийду з цієї війни переможницею. Я їм пообіцяла!» – зі сльозами на очах зізнається Катерина.

5

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк

5168 7573 3952 8236

Радченко С.Д. (мати Катерини)

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Я вдячна за таку вичерпну i змiстовну статью.Дякую всiм не байдужим людям,що вже до помогли i всiм,хто збираеться.Бережiть себе i своiх близких i обов’язково будь-те здоровi!!!! I я буду:) Обiцяю:)

Back to top button