Суспільство

Допомогу за успіхи в навчанні для дітей вразливих категорій одержать 77 чернігівських школярів

За підсумками першого семестру цього навчального року заохочувальну допомогу за успіхи у навчанні для дітей з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, один з батьків яких загинув в районі проведення АТО/ООС отримають 77 учнів, які навчаються у закладах середньої освіти Чернігова. Процедурне рішення про виплати було прийняте сьогодні, 18 лютого, на засіданні виконавчого комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трансформація шкіл у Чернігові: чого чекати учням

Нагадаємо, така додаткова допомога виплачується в Чернігові всім дітям з цих категорій, які навчаються на високому та достатньому рівні навчальних досягнень. Мета — підтримка зусиль, докладених цими дітьми до навчання. Дані виплати передбачені міською «Програмою розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, соціальної підтримки сімей з дітьми у місті Чернігові на 2021-2023 роки», затвердженою рішенням Чернігівської міської ради від 01.12.2020 року №2/VIII-25. Загальний прогнозований обсяг фінансування проведення виплат допомоги за успіхи у навчанні, передбачених цією міською Програмою, становить 450 тис. грн.

Як відомо, також у Чернігові з міського бюджету щорічні заохочувальні стипендії в навчальний період року виплачуються переможцям фінальних етапів обласних і всеукраїнських предметних олімпіад. Окрім того, є міські стипендії спортсменам, які вибороли призові місця на міжнародних (1-6 місця) змаганнях та в чемпіонатах України (1-3 місця). Окрім того, з метою підтримки і стимулювання творчо обдарованих дітей щомісячна стипендія в навчальний період виплачується учням закладів позашкільної мистецької освіти міста, які стали лауреатами або дипломантами міжнародних та всеукраїнських фестивалів, оглядів, конкурсів, виставок і пленерів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button