Суспільство

У Носівській ОТГ дбають про дітей

*Актуально

У Носівській об’єднаній територіальній громаді, яку очолює представник «Нашого краю» Володимир Ігнатченко і де більшість депутатів від цієї політичної сили, дбають про дітей. Під час чергового засідання виконавчого комітету розширено перелік пільгових категорій дітей, які харчуються за рахунок міського бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільники ОТГ створюють дорадчу раду при голові ОДА

Зокрема, члени виконкому внесли зміни до Програми розвитку та удосконалення організації харчування в закладах освіти Носівської міської ради на 2019 рік. До пільгових категорій, що харчуються за рахунок міського бюджету, а це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених родин, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах, діти, постраждалі від Чорнобильської катастрофи, в Носівці додали ще й школярів з інвалідністю І-ІІІ груп, безкоштовне харчування яких у відповідному законі не було передбачене.

«Відтепер ця категорія, як і введені раніше за ініціативи міської ради (також не передбачені законодавством) ще дві категорії: діти учасників АТО та внутрішніх переселенців, у навчальних закладах харчуватимуться безкоштовно», – прокоментували в Носівській міській раді. Загальна кількість дітей пільгових категорій в освітніх закладах Носівської ОТГ наразі – 234 дитини, а витрати на їхнє харчування упродовж року становлять приблизно 1 млн 200 тис. грн.

Також члени виконкому затвердили перелік об’єктів і видів суспільно-корисних робіт, до виконання яких можна залучати громадян, які отримали покарання у вигляді громадських робіт. Крім того, надали дозвіл КП «Носівка – Комунальник» на видалення аварійних зелених насаджень, підтримали порушення клопотання перед Чернігівським обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі щодо довгострокового пільгового кредиту та розглянули інші питання.

         Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button