Суспільство

Доступні кредити для підприємців під 5-7-9%

*Актуально

Депутат Чернігівської обласної ради Ігор Романенко («Наш край») під час зустрічі з керівником регіонального відділення державного «Укрексімбанку» Олександром Савченком обговорили необхідність підтримки бізнесу в умовах карантину шляхом реалізації програми доступних кредитів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доступ до чистої води – актуальна проблема громад Чернігівщини

Наразі для підприємців працює програма «Доступні кредити 5-7-9%», за якою держава компенсує підприємцю частину кредитного навантаження. Що більше робочих місць він створює, то більшу компенсацію відсотків за кредитом отримує.

«Ми розуміємо, що представники малого і середнього бізнесу зазнали мало не найбільших збитків в умовах пандемії коронавірусу, тому потребують підтримки не лише держави, а й місцевої влади», – прокоментував Ігор Романенко.

Крім цього, під час спілкування з керівником фінансової установи йшлося про можливість фінансування видатків програм ремонтно-будівельних робіт на дорогах загального користування місцевого значення та комунальної власності.

Також обговорено пропозиції банку щодо програм фінансування Чернігівського онкодиспансеру (ремонт бункера, лізинг прискорювача, ремонт будівлі).

Володимир Ковальчук

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button