Суспільство

Доступ до чистої води – актуальна проблема громад Чернігівщини

*Актуально

Питання про необхідність затвердження на загальнодержавному рівні цільової програми «Питна вода» порушили депутати фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді. Як повідомив заступник керівника фракції Юрій Музика, на засідання сесії, що відбудеться 20 квітня, поданий відповідний проєкт рішення, яке передбачає звернення до парламенту та уряду.

«Під час численних зустрічей у громадах Чернігівщини, які проводили депутати від «Нашого краю», місцеві жителі просять першочергово вирішити питання доступу до якісної питної води, оскільки через кліматичні зміни різко падає рівень як поверхневих джерел водопостачання, так і ґрунтових вод. Жителі сільських населених пунктів масово скаржаться на відсутність води в колодязях. Вирішити це питання можна через буріння артезіанських свердловин завглибшки 100-400 метрів, що є дороговартісним проєктом і потребує державної підтримки», – пояснив депутат Чернігівської облради від «Нашого краю».

175892266_195041658923126_3654426350974651329_n

За словами Юрія Музики, у 2011-2020 роках в Україні діяла загальнодержавна цільова програма «Питна вода України». Вона передбачала заходи з облаштування джерел питного водопостачання, будівництва, реконструкції водопровідних і каналізаційних споруд, буріння артезіанських свердловин, оснащення лабораторій контролю якості води та стічних вод сучасним контрольно-аналітичним обладнанням тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 днів діяльності Чернігівської обласної ради: «Наш край» відстоює принципи законності

Юрій Музика зазначив, що наразі розробляється цільова обласна програма щодо питної води. «Обласна програма має діяти, однак чиста питна вода – це питання загальнодержавного значення, й об’єднання зусиль, зокрема й фінансових, на різних рівнях влади матиме кращий результат для жителів громад», – наголосив він.

Заступник керівника фракції висловив переконання, що колеги з інших політичних сил в обласній раді підтримають ініціативу «Нашого краю», оскільки питання доступу до питної води є гарантією безпеки життя та діяльності громадян України в різних регіонах нашої держави.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button