Суспільство

Духовенство Сосницького церковного округу УПЦ закликає Онуфрія розірвати зв’язки з російською церквою

Священнослужителі Сосницького благочиння Чернігівської єпархії УПЦ письмово звернулися до предстоятеля УПЦ, Блаженнішого Онуфрія, з проханням розірвати стосунки з російською церквою.

У своєму зверненні духовенство наголошує на прямій причетності російської церкви до війни в Україні.

  • … настав час розірвати звʼязки з церквою, яка підтримує та благословляє війну і вбивства українців, сіє смерть, а не дає життя. Ми рішуче заявляємо, що відтепер рпц не є для нас братньою та дружньою церквою і ми не хочемо бути разом в одній Помісній церкві…, – йдеться у зверненні священнослужителів Сосницького благочиння Чернігівської єпархії до предстоятеля УПЦ Блаженнішого Онуфрія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти-архітектори реставруватимуть чернігівські пам’ятки: «Чернігів стародавній» уклав відповідний меморандум про співпрацю (Відео)

Священнослужителі Сосницького благочиння Чернігівської єпархії УПЦ просять митрополита Онуфрія почути голос совісті, офіційно вийти зі складу рпц, усіх її синодів, соборів і комісій, таким чином засвідчивши свою незгоду з антихристиянською діяльністю патріарха Кіріла. Священники прагнуть справедливості та відкритого засудження окремих церковників, які зрадили свою Батьківщину та перейшли на сторону ворога.

  • Просимо Вас, Ваше Блаженство, також публічно та офіційно заявити про вихід УПЦ зі складу рпц, про розірвання з цією церквою будь-яких стосунків, про вихід українських архієреїв зі всіх структур рпц. Ми також хочемо, щоб Ви дали сувору оцінку тим священникам і архієреям УПЦ, які сприяють окупаційній владі в українському Криму та на Донбасі, – йдеться у зверненні священнослужителів Сосницького благочиння Чернігівської єпархії до предстоятеля УПЦ Блаженнішого Онуфрія.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок на Чернігівщині, коли священики московського патріархату в Україні сміливо заявляють про необхідність остаточно від’єднатися від москви. Раніше ми писали, що священник УПЦ з Чернігова закликав Онуфрія розірвати зв’язки з російською церквою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button