Суспільство

У Чернігові з’явилася Алея шевченкових дубів (Фото)

У Чернігові на території ландшафтно-рекреаційної зони біля річки Стрижень зростатиме алея дубових сіянців із села Будище, що на Черкащині. Зібрані вони зі славетного для українського народу Дубу Шевченка, якому понад тисячу років.

Як відомо, свого часу саме в цьому дереві Тарас Григорович ховав свої вірші і малюнки від пана Енгельгардта. Нині там висаджена алея з 27 дубів – символ єдності усіх регіонів нашої держави (24 області, АР Крим, міста Київ та Севастополь).

Такі ж алеї з’являються щодня в різних куточках України.

А розпочали цю зелену традицію знаково на Черкащині – там, де Кобзар починав свій творчий шлях.

Сіянці молодих дубів для всієї країни виростили в місцевому лісовому розсаднику Пехівського лісництва філії «Звенигородського лісового господарства».

Еко акція «Шевченко єднає Україну» ініційована Державною екологічною інспекцією України в рамках реалізації Програми Президента «Зелена країна».

У Чернігові до висадки Шевченкової алеї долучилися представники органів влади, наукових установ, громадськості.

Варто зауважити, що український народ з прадавніх часів оберігав природу та намагався жити в гармонії з навколишнім світом. Особливо у пошані були довговічні велетні-дуби, які є символом могутності, незламності, довговічності, цілісності та здоров’я українського народу.

Джерело: Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА

Ще статті по темі

Back to top button