Суспільство

Двоє маленьких діточок, 3 і 8 років, потребують здорових батьків

«Біда ніколи не приходить сама» — так і сталося в молодій сім’ї Бригинець. Молода пара – Вадим і Тетяна – одружилися і вже дуже скоро народили свою першу дитинку. Всі навколо захоплювалися цією милою парою, яка постійно була разом. Увечері Тетяна виходила на подвір’я багатоповерхівки і чекала чоловіка з роботи разом із маленькою дитиною у візку. Вадим на той час працював у пожежно-рятувальній частині м.Чернігова. Рятував життя людей і неодноразово брав участь у ліквідації пожеж у місті.

Але в 2017 році, коли Вадимові виповнився 31 рік, він почав відчувати якісь зміни у здоров’ї, а саме: постійний кашель, слабкість, втрату апетиту, безсонні ночі, що переростали в неврози, тощо. Врешті-решт, після багатьох аналізів та обстежень йому поставили діагноз «лімфома Ходжкіна» — це рак лімфатичної системи (2 стадія).

Але, як уже писали вище, біда ніколи не приходить сама. На той час його кохана дружина Тетяна (їй тоді було 30 років) була вагітна другою дитиною. Через декілька днів після того, як Вадиму встановили діагноз, Тетяні діагностували нефробластому (рак нирки (2 стадія)). Першій дитині на той час виповнилося 5 років.

А далі сім’я проходить через народження другої дитини, операцію з видалення нирки Тетяні, діагностичну операцію у Вадима та 6 курсів хіміотерапії, далі – променева терапія. Після чого Тетяні дали першу групу інвалідності, а Вадиму – другу. Саме в той час сім’я пережила одні з найважчих часів у своєму житті. Було важко як фізично, так і морально. Та ще й фінансово все це потягнути… Добре, що колеги, друзі, родичі та незнайомі небайдужі люди допомагали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодій матусі потрібна допомога у лікуванні

З роботи Вадима звільнили за станом здоров’я, давши тільки дві допомоги при звільненні. І це за 10 років роботи і порятунку людських життів. З фінансових надходжень, які отримувала сім’я, – це тільки пенсії з інвалідності та декретні дружини. І вся ця сума (приблизно 7 тис. грн) – на двох малолітніх дітей і двох дорослих, яким потрібні ліки та реабілітація.

Після цього жахіття сім’я «розправила крила» і почала жити кожним моментом. Усіма силами вони намагалися забути про той жахливий 2017 рік, який подарував маленьке янголятко сім’ї і стільки горя водночас. Тетяна потребувала кожного кварталу тільки планового огляду, а Вадиму було призначено хімію (2018 р.). У Вадима відбулася невеличка ремісія ( до 2019 р.) і сім’я вже почала радіти. Але ця ремісія перейшла у великий рецидив та ще й з ураженням на інші органи. І знову хімія (2019-2020 р.), і знову треба шукати великі гроші, бо це процедури не з дешевих! Вадиму необхідно робити колекцію стовбурових клітин із подальшою її аутотрансплантацією, оскільки перша лінія хіміотерапії вже для нього недоцільна! Після страшного вердикту молода сім’я починає збирати кошти на дороге лікування чоловіка.

У цей же час Тетяні призначають планове обстеження (2020 рік). Розуміючи, що зараз треба боротися за життя чоловіка, Тетяна з впевненістю здає всі аналізи. Коли 19 травня 2020 року вона приходить до лікарні по результати аналізів, то просто не вірить своїм очам. У неї виявили множинні метастази в обидві легені. Для сім’ї – це як «страшний сон у страшному сні».

Вся складність ситуації в тому, що зараз молода сім’я з двома маленькими діточками фінансово неспроможна. Всі ці роки всі фінанси, яких і так ледве вистачало на прожиття, ще йшли на дороге лікування Вадима та Тетяни. Лікування Вадима, за прогнозами лікарів, коштуватиме приблизно 208 тис. грн (аутотрансплантація), без таких витрат, як збір колекції стовбурових клітин ~12 тис. грн (це за умови, що вдасться зібрати клітини з першого разу, за кожну спробу треба проводити оплату знову окремо). Але ж і Тетяні, матері двох діточок, потрібне також вартісне та довготривале лікування з реабілітацією!!! Надія тільки на небайдужих людей доброї волі!!!

ЗВЕРТАЄМОСЯ ДО ВСІХ НЕБАЙДУЖИХ ІЗ ПРОХАННЯМ ДОПОМОГТИ ВРЯТУВАТИ ЖИТТЯ БАТЬКІВ ДВОХ МАЛЕНЬКИХ ДІТОЧОК!

Реквізити Тетяни: Приват: 5168 7573 9993 9257 Бригинець Тетяна Володимирівна

Реквізити Вадима : Ощад 5167 4901 7475 7287 Приват 5168 7573 3999 7399 Бригинець Вадим Володимирович

Дякуємо всім небайдужим!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button